Dekorera med mönster
– Ladda ner schabloner

Ett superenkelt knep för att dekorera din kaka är att använda schabloner. Skriv ut, klipp till och pudra florsocker eller kakao över din kaka med hjälp av dessa mönster! Ladda ner våra schabloner här

Mildas
lilla stekskola

Lär dig steka med oss på Milda, se hur du bäst gör steg för steg här nedan!

Torka av köttet med papper innan stekning. Fukt bildar nämligen vattenånga i värmen och det sänker temperaturen i pannan.

Salta och peppra köttet.

Hetta upp två matskedar Milda Kockens val tills det börjar osa i pannan, då vet man att den är tillräckligt varm. Du kan också droppa lite vatten i pannan innan du har ner fettet, när vattendropparna studsar är det varmt nog. Låt sedan fettet värmas i 15 sekunder innan du steker köttet.

Stek vardera sida i cirka 2 minuter för medium rare.

Avsluta med timjan, rosmarin och vitlök i stekpannan. Ös fettet över köttet med en sked ett par gånger så det får smak.

Efter stekningen, låt köttet vila i 2-3 minuter så att köttsafterna inte rinner ut när du skär upp det.

Småkakor som
håller formen

Kakdeg som innehåller bakpulver ska aldrig knådas. Knådning gör degen seg och det härligt frasiga resultatet uteblir.

Kyler du degen innan gräddning så slipper du dessutom problemet med kakor som rinner ut mer än önskat under gräddning.

 

Bättre bakning
med precision

Att väga bakningsingredienserna, istället för att mäta med mått, blir mer exakt och ökar chanserna för ett lyckat resultat.

Sikta gärna ner de torra ingredienserna i bunken. Degen blandar sig bättre och du undviker klumpar.

Ugnens temperatur är viktig för rätt resultat. Undvik att öppna luckan under gräddningen. När värmen går ner sjunker vissa bakverk ihop och blir platta.

Härligt
luftig sockerkaka

“Vänd ner mjölet” står det ofta i sockerkaksrecept. Blandar du smeten för mycket efter att mjölet tillsatts blir slutresultatet mindre luftigt.

Det finns många mjölsorter att välja bland, och för perfekt sockerkaka passar ett med låg proteinhalt bäst.

Inte degigt
– bara smidigt

Jästdegar blir smidigare och får bättre konsistens om margarinet är rumstempererat istället för smält.

Använd en ugnstermometer för att kolla om brödet är färdigt! Vitt bröd är färdigt vid 92 °C, ljust och mörkt bröd vid 94 °C.

3 tips för
minskat svinn

Övermogna tomater? Lägg dem i kallt, lättsaltat vatten över natten så blir de fasta igen.

Bananer som börjat se fula ut? Skala och lägg dem i en påse i frysen. Perfekt till smoothien eller snabbt ihopmixad bananchokladglass: 4 frysta bananer + 2 msk kakao.

Oknapriga morötter gör ingen glad. Förvara dem inrullade i lätt fuktat tidningspapper i kylen så håller de stilen.

Extra
frasiga pannkakor

Ett tips för extra frasiga pannkakor är att vispa ner en halv deciliter sodavatten i smeten precis innan gräddning. Stek med fördel i Milda Culinesse som är värmetåligt nog för riktigt het stekpanna och perfekta pannkakor.