En ny produkt
för en ny tid

Fyrtiotalet var en omvälvande tid, och starten på mycket nytt. Moderniseringar i vardagen skapade nya möjligheter – inte minst vad gällde maten.

Det satsades på kostnadsfria skolmåltider, frysta matvaror dök upp i butikerna, och det som som snart skulle bli Sveriges populäraste hushållsmargarin tog sina första steg in i de svenska köken 1943.

Milda var med sin angenäma, lätta och samtidigt smakrika arom överlägsen konkurrenterna, och snart var Milda en stor favorit i mejerihyllan – precis som i dag.

Läs hela texten
Matglädje
med Milda

En annan nyhet var kunskapen och inspirationen som följde med Milda ut i butikerna och vidare ut i hemmen.

Hur bakar man de saftigaste bullarna? Hur får man en riktigt fin stekyta på köttbiten? Milda delade med sig av praktiska matlagningstips och nyskapande recept via kokböcker, receptbroschyrer och annonsering. En god matvana som håller i sig.

Olika röster förde ut Mildas budskap genom åren. På Fyrtiotalet var det den lilla gumman i sjalett som delade med sig av ”Piffiga recept”. Femtio- och sextiotalet tillhörde husmodern och familjen, och bjöd bland annat på en ”Smörgåskarta” med frestande mackor för hela familjen.

Läs hela texten
Vad säger
matproffsen?

Något som idag känns självklart – att krogvärldens proffskockar inspirerar även oss i hemmaköken – väckte stor uppmärksamhet i Mildas annonser på 1980-talet.

Operakällarens Tore Wretman och stjärnkocken Erik Lallerstedt intygade att de inte kunde känna någon skillnad på om strömmingen eller kotletten stekts i smör eller Milda. Så varför inte välja det mest prisvärda alternativet?

I dag hittar du många av recepten och tipsen här på webben, och Milda fortsätter att vara lika prisvärt som förr.

Läs hela texten
Goda nya
traditioner

Vissa mattraditioner lever kvar år efter år, men utvecklingen kring livsmedel pågår ständigt. Nya vanor föds och nya rön presenteras om vad som är bra för oss. Milda har sedan starten varit en innovatör och produktutvecklingen sker nära både forskningen och konsumenterna.

Flytande Milda lanserades redan 1994 och blev snabbt omtyckt. 2001 kom Milda Culinesse som tålde högre stektemperaturer. En av de senaste innovationerna heter Milda Kockens val som är gjort på en mix av smör-, raps- och solrosolja.

År 2002 lanserades Mildas fina serie krämigt goda gräddalternativ som finns i olika fetthalter, och med olika smaksättningar. Milda vaniljvisp blev snabbt en favorit som vi i dag ser som en självklarhet i mejerihyllan.

Läs hela texten
Vi hjälper dig
att lyckas i köket

”Hur du lyckas i köket med Milda” har varit vår devis ända sedan 1943. Ett budskap som är lika viktigt idag – om inte viktigare.

Milda ger en hjälpande hand i köket, vare sig du ska laga en enkel vardagsmåltid till dig själv eller en finare bjudmiddag för många. ”Det behöver inte vara krångligt,” skulle kunna vara en fortsättning på den klassiska devisen.

Generation efter generation har fått glänsa i köket med Mildas hjälp. Det tycker vi är ett matarv värt att vara stolt över.

Läs hela texten