use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ägg Benedict med vit sparris och hollandaisesås

Ägg Benedict är en riktigt klassisk brunchrätt som passar perfekt med eller utan gluten. Rädd för att misslyckas med ägget? Missa inte vårt nya busenkla pocheringsknep!
  • 20 minuter
  • Portioner4
recipe image Ägg Benedict med vit sparris och hollandaisesås

Ingredienser

SPARRIS OCH POCHERADE ÄGG
  • 8 färska vita sparrisar
  • 2 tsk ättika
  • 4 ägg
  • 200 g baybyspenat
  • 1 sats ströbröd
STRÖBRÖD
  • 1 dl *Panko* (asiatiska brödsmulor)
  • 6 skivor pancetta
  • 3 msk Milda Kockens val
  • 1 citron, rivet skal
HOLLANDAISESÅS
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl Milda Kockens val
  • 2 msk citronjuice
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • salt och malen svartpeppar

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. SPARRIS: Koka upp en kastrull med saltat vatten. Koka sparrisen i 5–7 minuter eller tills den har mjuknat. Använd kökstång för att överföra sparrisen till en tallrik. Täck sparrisen med folie för att hålla den varm.
      2. Tillsätt ättika i vattnet och sänk sedan värmen. Knäck 1 ägg i en liten skål. Använd en sked för att skapa en virvel i vattnet. Häll försiktigt ägget i virveln och låt sjuda i 4 minuter. Använd en hålslev för att överföra ägget till en tallrik. Täck med folie för att hålla ägget varmt. Upprepa med resterande äggen.
      3. Hetta upp Mildas Kockens val i en stekpanna. Sautera spenaten och lägg på en tallrik. Placera det pocherade ägget på spenaten och lägg 2-3 sparrisar vid sidan. Häll hollandaisesåsen över sparrisen och garnera ägget med brödsmulorna.
      4. STRÖBRÖD: Sätt ugnen på 175 grader. Placera pancettan på ett bakplåtspapper och tillred den i ugnen tills den är torr och frasig. Ta ut plåten och låt pancettan svalna.
      5. Värm Mildas Kockens val i en stekpanna. Stek baconen tills den fått en gyllene färg. Blanda därefter ner citronskalet och rör runt tills det doftar citrus.
      6. Lyft baconen ur pannan.
      7. Mixa pancettan i en matberedare till små grova smulor, tillsätt sedan baconen och mixa snabbt så att allt blandar sig. Smaka av med salt och peppar.
      8. HOLLANDAISESÅS: Separera äggulorna från äggvitorna. Det gör du enklast genom att knäcka ägget och låta äggvitan rinna mellan fingrarna. Kvar i handen blir gulan, hel och fin. Lägg äggulorna i en bunke och tillsätt vinägern.
      9. Vispa äggulorna fluffiga och tillsätt därefter Mildas Kockens val i en jämn takt medan du vispar. Blanda sedan ner cayennepeppar i såsen och krydda med salt och peppar. Låt såsen stå i vattenbadet tills servering, men lyft av den från värmen.