Pannkakor

Amerikanska

2 portioner
20 minuter
Vad passar bättre till brunchen än härligt tjocka och fluffiga amerikanska pannkakor? Servera dem med det du tycker om – vi gillar lönnsirap och blåbär för en genuint amerikansk känsla.

Ingredienser

2.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk strösocker
2 dl mjölk
2 msk Milda Culinesse
1 st ägg
Lönnsirap och blåbär till servering

Tillagning

1
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2
Blanda ägget med mjölken och Milda Culinesse. Vispa sedan ner detta i mjölblandningen.
3
Häll Milda Culinesse i en stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
4
Häll i smet i pannan när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Sänk värmen.
5
Vänd pannkakorna när smeten stelnat och de fått fin färg. Det brukar vara bra att vända pannkakan när det börjar bildas bubblor på ytan.
6
Servera med lönnsirap och blåbär eller det du själv tycker bäst om!