Toscamuffins

med äpple och kanel

1 portioner
20 minuter
Härligt knäckiga och fantastiskt goda toscamuffins med äpple- och kanel som gör succé vid alla fikatillfällen.

Ingredienser

50 g Milda Mat & Bak
50 g mandelspån
2 tsk mjölk
2 msk vetemjöl

Ingredienser

1 förp Milda Baksmet Klassisk
30 g mandelspån
1 st äpple (valfritt)
Kanel efter smak

Tillagning

1
Sätt ugnen på 175°.
2
Häll smeten i muffinsformar och stick ner skivor av äpple, toppa med lite kanel.
3
Lägg alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull och sjud samman några minuter på svag värme under omrörning.
4
Grädda muffinsen cirka 15 min, ta ut ur ugnen och toppa med toscasmet och mandelspån och grädda ytterligare ca 5 minuter tills färdiga och knäckiga.
Det går lika bra att pressa ut degen i en sockerkaksform och grädda på samma sätt. Blanda chokladsmeten och den klassiska smeten i en smord långsmal brödform och grädda i ugnen. Vips så har du en tigerkaka!

Milda tipsar

Det går lika bra att pressa ut degen i en sockerkaksform och grädda på samma sätt. Blanda chokladsmeten och den klassiska smeten i en smord långsmal brödform och grädda i ugnen. Vips så har du en tigerkaka!