Fransk köttgryta

Boeuf Bourguignon

6 portioner
180 minuter
Den franska klassiska köttgrytan boeuf bourguignon är en självklar favorit på hösten. Vi gör den med nötkött, rödvin och grönsaker i säsong för att få den riktigt fyllig och mustig. Långkok när det är som bäst, helt enkelt!

Ingredienser

1 kg tärnat kött exempelvis fransyska, bog eller lägg (3x3 cm)
3 msk Milda Kockens val
3 st pressade vitlökslyftor
2 st tärnade gula lökar
150 g tärnat rökt sidfläsk
2 tsk torkad timjan
2 st lagerblad
2 dl rödvin
1 l vatten
3 msk Knorr Köttfond
150 g champinjoner
250 g skalad steklök
2 st tunt skivade morötter
salt och peppar

Ingredienser

0.5 dl hackad persilja
6 port Potatismos eller kokt potatis

Tillagning

1
Bryn köttet gyllene i Milda Kockens val. Tillsätt vitlök, gul lök och sidfläsk. Stek allt tillsammans i ett par minuter.
2
Tillsätt timjan, lagerblad, vin, vatten och Knorr köttfond.
3
Sjud i 1–2 timmar eller tills köttet är mjukt.
4
Tillsätt champinjoner och morötter när det är ca 30 minuter kvar av koktiden.
5
Strö persilja över grytan vid servering.
6
Servera med potatismos eller kokt potatis
Vill du ha en något tjockare sky kan du reda av grytan med Maizena i slutet av koktiden.

Milda tipsar

Vill du ha en något tjockare sky kan du reda av grytan med Maizena i slutet av koktiden.