Vegansk pasta

Bolognese med svarta linser

4 portioner
45 minuter
Denna veganska bolognese är en riktig succé och smakar godare än du kan ana. Dela med familj eller vänner för bästa smakupplevelse!

Ingredienser

2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
3 st morötter
1 bit rotselleri (ca 200 g)
4 dl svara linser
400 g krossade tomater (1 förp)
2 st grönsaksbuljongtärningar
0.5 dl ketchup
2 dl 2 dl rödvin
0.5 msk timjan
2 st lagerblad
0.5 msk basilika
0.5 msk oregano
2 msk Milda Ekologisk
Smaka av med salt och svartpeppar

Tillagning

1
Börja med att hacka lök och vitlök, riv morot och rotselleri och fräs sedan allt tillsammans med linserna i Milda ekologisk.
2
Tillsätt krossade tomater, ketchup, buljongtärningar, kryddor och vin. Låt sjuda under omrörning på svag värme under lock i 30 min. Späd eventuellt med lite extra vatten.
3
Mixa såsen till önskad konsistens. Tillsätt vatten om det behövs och smaka av med salt, peppar och mer kryddor.
4
Servera med pasta och hackad färsk persilja.