Denna veganska bolognese är en riktig succé och smakar godare än du kan ana. Dela med familj eller vänner för bästa smakupplevelse!
Ingredienser
2 st | gula lökar |
2 st | vitlöksklyftor |
3 st | morötter |
1 bit | rotselleri (ca 200 g) |
4 dl | svara linser |
400 g | krossade tomater (1 förp) |
2 st | grönsaksbuljongtärningar |
0.5 dl | ketchup |
2 dl | 2 dl rödvin |
0.5 msk | timjan |
2 st | lagerblad |
0.5 msk | basilika |
0.5 msk | oregano |
2 msk | Milda Ekologisk |
Smaka av med salt och svartpeppar |
Tillagning
1
Börja med att hacka lök och vitlök, riv morot och rotselleri och fräs sedan allt tillsammans med linserna i Milda ekologisk.
2
Tillsätt krossade tomater, ketchup, buljongtärningar, kryddor och vin. Låt sjuda under omrörning på svag värme under lock i 30 min. Späd eventuellt med lite extra vatten.
3
Mixa såsen till önskad konsistens. Tillsätt vatten om det behövs och smaka av med salt, peppar och mer kryddor.
4
Servera med pasta och hackad färsk persilja.
3 tips för
minskat svinn

Övermogna tomater? Lägg dem i kallt, lättsaltat vatten över natten så blir de fasta igen.

Bananer som börjat se fula ut? Skala och lägg dem i en påse i frysen. Perfekt till smoothien eller snabbt ihopmixad bananchokladglass: 4 frysta bananer + 2 msk kakao.

Oknapriga morötter gör ingen glad. Förvara dem inrullade i lätt fuktat tidningspapper i kylen så håller de stilen.
