Chokladkaka

med pepparkakssmak

16 bitar
110 minuter
Denna chokladkaka doftar av pepparkaka och blir riktigt snygg på fikabordet genom att skära den i bitar och dekorera den som en snöflinga.

Ingredienser

1 ugnspanna kvadratisk för att få till mönstret
125 g Milda margarin
1.75 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 dl mörk sirap
2 st medelstora ägg
1 dl mjölk
1 tsk citronjuice
4.5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk malen kanel
2 tsk malen ingefära
1 tsk malen nejlika

Ingredienser

3.5 dl florsocker
lite vatten

Tillagning

1
Sätt ugnen på 150ºC.
2
Klä en fyrkantig form ca 20 cm med bakplåtspapper.
3
Blanda alla torra ingredienser.
4
Vispa margarin, farinsocker, ljus och mörk sirap poröst. Tillsätt mjölk, citronjuice och slutligen de torra ingredienserna.
5
Häll smeten i formen och grädda ca 40 minuter, låt svalna. Ta bort pappret och låt stå i kylskåp en stund.
6
Skär kakan i åtta bitar som ett kryss och lägg på ett fat som på bilden.
7
Blanda samman florsocker med lite vatten och lägg i spritspåse. Spritsa ut snöflingor på kakbitarna och pudra över lite florsocker.
Pudra lite florsocker över kakan efter att du glaserat den för att få till en snölik känsla.

Milda tipsar

Pudra lite florsocker över kakan efter att du glaserat den för att få till en snölik känsla.