use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Chokladkaka med pepparkakssmak

Denna chokladkaka doftar av pepparkaka och blir riktigt snygg på fikabordet genom att skära den i bitar och dekorera den som en snöflinga.
  • Tillagning1 timme 50 minuter
  • Portioner16
recipe image Chokladkaka med pepparkakssmak

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 1 ungspanna kvadratisk för att få till mönstret
  • 125 g Milda margarin
  • 1 3/4 dl farinsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 medelstora ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk citronjuice
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk natriumbikarbonat
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen nejlika
DEKORATION
  • 3 1/2 dl florsocker plus lite extra vatten

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Sätt ugnen på 150ºC.
      2. Klä en fyrkantig form ca 20 cm med bakplåtspapper.
      3. Blanda alla torra ingredienser.
      4. Vispa margarin, farinsocker, ljus och mörk sirap poröst. Tillsätt mjölk, citronjuice och slutligen de torra ingredienserna.
      5. Häll smeten i formen och grädda ca 40 minuter, låt svalna. Ta bort pappret och låt stå i kylskåp en stund.
      6. Skär kakan i åtta bitar som ett kryss och lägg på ett fat som på bilden.
      7. Blanda samman florsocker med lite vatten och lägg i spritspåse. Spritsa ut snöflingor på kakbitarna och pudra över lite florsocker.
      Pudra lite florsocker över kakan efter att du glaserat den för att få till en snölik känsla.