Fisksoppa

Thailändsk

4 portioner
30 minuter
Vi älskar den här fisksoppan med thailändska smaker från kokosmjölk, röd curry och citrongräs. Den är fräsch och krämig på samma gång och precis som med alla soppor är det perfekt för att lägga i de grönsaker du har hemma redan.

Ingredienser

1 st hackad vitlöksklyfta
1 st strimlat citrongräs
1.5 cm hackad ingefära
1 msk Slotts tomatpuré
1.5 msk röd currypasta
2 st Knorr fiskbuljongtärningar
3 dl vatten
2 dl vitt matlagningsvin
2.5 dl Milda Mat & Visp 26%
2.5 dl kokosmjölk
1 st strimlad schalottenlök
1 st hackad morot
250 g lax
250 g vit fisk, t ex torsk eller kolja
0.5 st zucchini
0.5 st strimlad fänkål
2 msk Milda Culinesse till stekning
Matlagningsyoghurt till servering

Tillagning

1
Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs dem i Milda Culinesse i en gryta tillsammans med ingefära och citrongräs i ca 1 minut. Rör därefter i tomatpuré och curry pasta.
2
Slå över matlagningsvinet och vattnet, tillsätt fiskbuljongtärningarna.
3
Låt koka i 5–10 minuter. Sila sedan av i en ny rymlig gryta.
4
Häll i Milda Mat & Visp 26% och kokosmjölken. Tillsätt morot och schalottenlök och låt sjuda i ca 10 minuter. Späd eventuellt med lite vatten om du tycker den är för tjock.
5
Skär fisken i mindre bitar (2 x 2 cm), tärna zucchinin grovt och strimla fänkål och tillsätt dem till grytan. Låt sjuda i 3–5 min.
6
Vid servering, toppa gärna med lite matlagningsyoghurt.
Det här receptet gör vi med vår Mat & Visp 26 % men det går självklart lika bra att använda Milda Mat 15 % eller Milda Mat Extra 4 % i stället!

Milda tipsar

Det här receptet gör vi med vår Mat & Visp 26 % men det går självklart lika bra att använda Milda Mat 15 % eller Milda Mat Extra 4 % i stället!