Fläskfilégryta

med selleri- och potatismos

4 portioner
45 minuter
Detta är en rätt som fungerar lika bra till vardag som till fest. Fläskfilén tillsammans med svamp och köttbuljongen ger en mustig gryta. Med moset av potatis och rotselleri blir rätten ännu mer lyxig.

Ingredienser

800 g potatis, skalad i bitar
200 g rotselleri, skalad i bitar
1 knippe gräslök
1 dl Milda Mat 15%
50 g riven parmesan
600 g fläskfilé
2 st pressade vitlöksklyftor
250 g skivad svamp
1 st strimlad purjolök
2 msk Milda Kockens Val
2.5 dl vatten
0.5 st Knorr köttbuljongtärning
2.5 dl Milda
salt & peppar

Tillagning

1
Koka potatisen och rotselleri i osaltat vatten i ca 25 min och häll sedan av vattnet.
2
Pressa potatis och rotselleri och tillsätt 1 dl Milda Mat 15% eller Milda Mat Extra 4% och parmesan.
3
Smaka av med salt och peppar och strö över rikligt med finhackad färsk gräslök innan servering.
4
Skär bort senor och fett från fläskfilén och skär den i två delar på längden och skär den sedan i skivor.
5
Bryn köttet i en stekpanna tillsammans med Milda Kockens Val. Tillsätt svamp, purjolök och vitlök och låt steka med ett par minuter.
6
Tillsätt vatten, buljong och Milda Mat 15% eller Milda Mat Extra 4% och låt sjuda under lock på svag värme ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
7
Servera med potatis-och sellerimos.