Jordgubbstårta

med vaniljfrosting och chokladfyllning

1 portioner
40 minuter
En härligt god och fräsch jordgubbstårta med det bästa av tre, jordgubbar, choklad och vanilj!

Ingredienser

85 g Milda Mat och Bak
225 g florsocker
2 tsk mjölk
1 tsk Vaniljsocker
Dekorera med jordgubbar och choklad.

Ingredienser

5 dl Milda visp 20%
2 msk florsocker
150 g choklad

Ingredienser

1 förp Milda Baksmet Klassisk

Tillagning

1
Sätt ugnen på 175°.
2
Häll baksmeten i tårtformen.
3
Grädda i ugn i 15–20 min och låt sedan svalna innan uppskärning. Skär kakan i två eller tre delar
4
Fyllning: Riv chokladen och värm sedan upp Milda visp i en kastrull på svag värme och häll i den rivna chokladen under omrörning tills chokladen smält.
5
Fyllning: Låt sedan fyllningen stå i kylen tills den svalat och blivit kall. Vispa sedan försiktigt tills fyllningen blir fluffig.
6
Frosting: Vispa Milda Mat och Bak, florsocker, mjölk och vaniljsocker med elvisp.
7
Bred eller spritsa ut frostningen och dekorera efter smak
Gillar du choklad mer? Testa Mildas färdiga baksmet med chokladsmak för en chokladigare tårtbotten!

Milda tipsar

Gillar du choklad mer? Testa Mildas färdiga baksmet med chokladsmak för en chokladigare tårtbotten!