Layer cake

med citron & bär

8 portioner
120 minuter
En somrig och god layer cake med en perfekt kombination av syrligt från lemon curden, och sött från färskostfrosting och sommarbär. Dessutom superenkel att göra!

Ingredienser

2 förpackningar Mildas Färdiga Baksmet, klassisk eller citron, 500g
2 dl lemoncurd
600 g färskost naturell, t.ex. Créme Bonjour
150 g Milda Mat & Bak
0,5 tsk äkta vaniljpulver
12 dl siktat florsocker

Tillagning

1
Följ instruktionerna på baksidan av förpackningen för att göra tårtbottnar. Grädda i ugnen tills genomgräddade. Ta ut och låt svalna.
2
Frosting: Vispa färskost och Milda matfett slätt och fint. Tillsätt vanilj. Tillsätt lite florsocker i taget. Vispa inte för länge då frostingen kan bli för lös.
3
Montering: Lägg första tårtbotten på ett fat. Skär av toppen på botten om den är ojämn. Lägg på ett lager med lemon curd. 
4
På med lager två, låt botten vara uppåt så du får en jämn fin tårta. Använd resterande frosting och lägg ett lager på toppen och runt om kanterna.
5
Låt stå i kylen minst 60 min så att tårtan stelnar innan servering.
Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.

Milda tipsar

Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten.