Linssoppa

och scones

2 portioner
35 minuter
Den här vegetariska linssoppan på röda linser är snäll mot plånboken, utan att den snålar på smaken! Sconesen går snabbt att grädda medan linssoppan kokar och får ordentligt med smak.

Ingredienser

1 dl röda linser
1 st röd paprika
1 st tomat
1 st vitlöksklyfta
2 msk Milda Culinesse
1 krm malen kanel
1 krm curry
1 st Knorr grönsaksbuljong
7 dl vatten
1 st äpple
salt och svartpeppar

Ingredienser

2 dl vetemjöl
1 tsk malen kanel (valfri)
2 krm salt
1 tsk bakpulver
2 msk Milda Culinesse
1 dl valfri mjölk

Tillagning

1
Lägg linserna i kallt vatten i ca 10 minuter. Dela paprikan på mitten och skär loss kärnhuset.
Skär tomat och paprika i lika stora tärningar. Skala vitlöken och finhacka den.
2
Häll Milda Culinesse i en gryta. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När det har slutat bubbla - lägg i tomat, paprika, vitlök, kanel, curry och buljongtärning. Fräs någon minut.
3
Sila de blötlagda linserna och blanda ner dem i grytan. Häll på vatten och låt soppan koka upp. Låt soppan sjuda under lock i ca 10 minuter.
4
Smaka av med salt och peppar. Skala äpplet och skär i ca 1 cm stora tärningar. Tillsätt äpplet innan servering.
5
Sätt ugnen på 250°C. Blanda mjöl, kanel, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt Milda Culinesse och mjölk och rör snabbt ihop till en deg.
6
Forma degen till en rund platta, ca 15 cm i diameter. Skåra kakan korsvis i 4 delar med hjälp av en mjölad kniv.
7
Lägg över kakan på en bakpappersklädd plåt. Grädda sconesen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Bryt i bitar efter skårorna. Servera direkt till soppan.
Fräser du de torra kryddorna i lite matfett så framhävs smaken mer – ett tips att ta med sig till andra maträtter.

Milda tipsar

Fräser du de torra kryddorna i lite matfett så framhävs smaken mer – ett tips att ta med sig till andra maträtter.