Matveteotto

risotto på matvete

4 portioner
20 minuter
Det här är en vegetarisk favorit hos oss. Det är nästan som en risotto men vi har bytt ut riset mot matvete. Det gör att den känns lite matiga och går snabbare att tillaga!

Ingredienser

2 dl matvete
4 dl vatten
3 msk Knorr grönsaksfond
1 st gul lök, grovhackad
0.25 st rotselleri, skuren i 2x2 cm kuber
2 msk Milda Kockens val
100 g riven Västerbottensost
1 dl crème fraiche
0.5 st citron, saften
1 st äpple, skuren i 2x2 cm tärningar
0.5 dl hackad färsk persilja
svartpeppar

Tillagning

1
Fräs lök och rotselleri i Milda Kockens val.
2
Tillsätt matvete och låt fräsa i ca 1 minut.
3
Tillsätt vatten och Knorr grönsaksfond och låt koka ca 10 minuter.
4
Tillsätt crème fraiche och låt koka ca 2 minuter, vänd sedan ner osten.
5
Smaka av med citronsaft och svartpeppar.
6
Toppa med tärnat äpple och persilja.