Påskcupcakes

söta kycklingar

12 cupcakes
45 minuter
De här söta kycklingarna till påsk gör du enkelt av vanliga cupcakes, glasyr och sugarpaste. Vill du inte göra alla på en gång, frys in cupcakesen och dekorera efter hand. Sugarpaste kan du köpa i specialbutik eller på nätet.

Ingredienser

150 g Milda margarin
1.75 dl strösocker
3 mellanstora ägg
2.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 st citron, rivet skal och saft

Ingredienser

125 g Milda margarin
6 dl florsocker
0.5 st citron, saften
1 krm gul hushållsfärg

Ingredienser

orange sugarpaste
chokladknappar, minsta storleken

Ingredienser

1 st muffinsplåt för 12 muffins
12 st gula muffinsformar
1 st palett
1 st vass kniv

Tillagning

1
Värm ugnen till 180° för vanlig ugn eller 160 för varmluft. Fördela muffinsformarna i fördjupningarna i muffinsplåten.
2
Vispa 150 g margarin och 1 ¾ dl strösockert vitt och pösigt. Rör ner citronskalet. Rör in de 3 äggen, ett i taget, och vispa ordentligt mellan varje ägg. Rör ner 2 ½ dl mjöl, 1 tsk bakpulver och citronsaften och rör smeten slät.
3
Fördela smeten i de 12 muffinsformarna. Ställ in muffinsplåten i mitten av ugnen och baka ca 20 minuter, eller tills muffinsen fått gyllengul färg och känns fjädrande. Ta ut muffinsplåten och lägg över muffinsen på ett bakgaller att kallna helt.
4
Glasyr: Vispa 125 g margarin, 6 dl florsocker och citronsaften pösigt. Färga glasyren gul med 1 krm gul hushållsfärg. Bre glasyren på muffinsen med hjälp av paletten.
5
Kavla ut sugarpaste på bakbord mjölat med florsocker. Skär ut två triangelformade fötter och två triangelformade vingar till varje kyckling med en kniv. Skär ut en fyrkant till näbb till varje kyckling. Vik näbben försiktigt på diagonalen.
6
Gör ögon av 2 chokladknappar till varje kyckling och sätt dit fötter, ögon och näbb.
Cupcakesen går att frysa in före dekorering

Milda tipsar

Cupcakesen går att frysa in före dekorering