Pasta

med gorgonzola & valnötter

4 portioner
15 minuter
Pasta gorgonzola är en vegetarisk pasta som är superenkel att laga och full av smak. Valnötter, gorgonzola och vitlök är smaksättarna i denna rätt! En snabb vardagsrätt helt enkelt.

Ingredienser

400 g penne pasta
1 st pressad vitlök
1 msk Milda Culinesse
2 dl valnötter
1 st hackad röd chili (ta bort fröhuset)
2.5 dl Milda Mat 15 % eller 4 %
1 st Knorr Fond du Chef Beef
100 g gorgonzola

Tillagning

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
2
Fräs vitlöken i Milda Culinesse i en kastrull.
3
Tillsätt valnötter och chili och stek under omrörning i ca 3 min (spara några valnötter till garnering).
4
Häll i Milda Mat och Fond du Chef Beef och sjud tills fonden smält. Tillsätt 2/3 av osten och låt den smälta på svag värme under omrörning.
5
Blanda den kokta pastan med såsen. Servera med hackade, rostade valnötter och bitar av resterande gorgonzola.
Byt ut gorgonzolan om du föredrar en annan blåmögelost.

Milda tipsar

Byt ut gorgonzolan om du föredrar en annan blåmögelost.