Vegoburgare

med quinoa och sötpotatis

6 portioner
20 minuter
En burgare med sötma från sötpotatisen och en härlig textur från quinoan som passar perfekt med en mer vågad guacamole.

Ingredienser

600 g sötpotatis
3 dl kokt quinoa
2 dl kikärtsmjöl
2 ägg
0.5 citron, pressad saft
1 msk dijonsenap
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
2 msk Milda Ekologisk
6 hamburgerbröd

Ingredienser

2 avokado
0.5 lime
1 vitlöksklyfta
Tillsätt önskad mängd chili och koriander
Smaka av med salt

Tillagning

1
Baka sötpotatisarna i mitten av ugnen på 200° tills de är mjuka, ca 45 min. Dela dem och gröp ur skalet med en sked.
2
Mixa sötpotatisen med kikärtsmjöl, ägg, citron, dijonsenap, Milda Eko och kryddor till en smet.
3
Rör ner quinoan och forma till sex biffar. Låt stå i kylen ca 1,5 timme.
4
Mosa avokado med en gaffel och rör ihop med limesaft, chili och koriander. Smaka av med salt och vitlök. Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i Milda Ekologisk till fin, krispig yta på båda sidor.
5
Fyll bröden med burgare, guacamole, skivad lök och sallad.
Du kan enkelt ersätta varje ägg med 3 msk kikärtsspad och göra burgaren vegansk. Ett ägg är 3 msk kikärtsspad.

Milda tipsar

Du kan enkelt ersätta varje ägg med 3 msk kikärtsspad och göra burgaren vegansk. Ett ägg är 3 msk kikärtsspad.