Raggmunk

med svamp

4 portioner
40 minuter
Med enkla basingredienser som du ofta har hemma, kan du få ihop en vegetarisk gourmetmåltid. Raggmunk går hem hos alla

Ingredienser

800 g fast potatis (8–10 st)
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk (3 %)
1 st ägg
600 g svamp, t.ex. kantareller
4 msk Milda flytande, till stekning
5 dl lingon
2 dl strösocker

Tillagning

1
Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
2
Stek svampen i en stekpanna och håll det varmt.
Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten.
3
Hetta upp Milda i stekpannan och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
4
Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
5
Servera raggmunkarna med svamp och rårörda lingon.
6
Rårörda lingon: Lägg lingon och strösocker i en skål och rör tills bären är mosiga och sockret lösts. Sylten håller ett par veckor i kylen.
Riv ner rotfrukter såsom morot och rotselleri för mer färg och smak.

Milda tipsar

Riv ner rotfrukter såsom morot och rotselleri för mer färg och smak.