Saffransrisotto

med sötpotatis och shiitake

4 portioner
35 minuter
Saffransrisotto är en lite lyxigare vardagsrätt eller en perfekt fredagsrätt med härlig sötma från sötpotatis och den fantastiska färgen och smaken av saffran.

Ingredienser

1 l grönsaksbuljong
1.5 st gul lök
1 st vitlöks klyfta
500 gram sötpotatis
2 tsk olivolja
3 dl risottoris
100 g shiitakesvamp
2 dl vitt vin
1 g Saffran (2 förp)
100 g riven ost
3 msk Milda Ekologisk
Smaka av med salt och peppar

Tillagning

1
Koka upp buljongen och låt den sjuda i en kastrull. Det är viktigt att buljongen är varm så att riset tillagas ordentligt.
2
Finhacka lök och vitlök samt skala och tärna sötpotatisen. Fräs löken och sötpotatisen i Milda Ekologisk på medelvärme.
3
Tillsätt riset innan sötpotasisen får yta och låt riset rostas tills det blir blankt och något transparent, blanda i saffran och stek i någon minut.
4
Tillsätt vinet och låt det sedan ånga bort. Tillsätt ca 2 dl buljong åt gången och rör sakta tills allt absorberats innan ny buljong hälls på. Rör ofta så att den rätta krämigheten kommer fram.
5
Skiva shiitakesvampen och stek i Milda ekologisk. När riset känns krämigt är det klart. Riv ost och ha över risotton. Krydda med salt och peppar.
Häll inte på för mycket buljung eller vin åt gången utan låt risotton hålla en lösare grötigare koncistens. Det gör att du får den härligt krämiga och mjuka texturen.

Milda tipsar

Häll inte på för mycket buljung eller vin åt gången utan låt risotton hålla en lösare grötigare koncistens. Det gör att du får den härligt krämiga och mjuka texturen.