Scones

av grahamsmjöl

4 bröd
25 minuter
Scones är klassiskt tillbehör till te eller kaffe och passar perfekt som mellanmål för hungriga barn som kommer från skolan. De här sconesen är bakade på grahamsmjöl, med riktigt med fiber, som ger tuggmotstånd och mättnad.

Ingredienser

4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1.5 msk bakpulver
.5 dl Milda Culinesse
3 dl filmjölk

Tillagning

1
Värm ugnen till 250°. Klä 2 ugnsplåtar med bakplåtspapper.
2
Blanda samman vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Rör ner filmjölken och Milda Culinesse och arbeta snabbt ihop degen. Dela degen i fyra lika stora delar.
3
Kavla eller platta lätt ut varje del till en kaka, ca 15 cm i diameter. Lägg två kakor på varje plåt. Skåra varje kaka korsvis med en vass kniv.
4
Grädda sconesen mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna något, men servera dem varma.