Tacogratäng

vegetarisk

4 portioner
45 minuter
Vår vegetariska tacogratäng får härlig smak av grönsaker, bönor och mexikanska kryddor. Servera den med de tacotillbehör du gillar, till exempel guacamole och créme fraiche.

Ingredienser

2 msk Milda Kockens val
2 st tärnade gula lökar
2 msk rökt chilipulver (chipotle)
3 st finhackade vitlöksklyftor
2 tsk malen spiskummin
2 krm svartpeppar
2 st zucchini
1 st tärnad grön paprika
400 g krossade tomater
400 g bönmix (1 paket)
2 msk balsamvinäger
3 msk hackad färsk persilja
2 msk torkad oregano
0.5 dl vatten
1 st tärning Knorr grönsaksbuljong
2 dl riven ost
1 påse nachochips
salt

Tillagning

1
Fräs löken mjuk i Milda Kockens val på låg värme i ca 8 minuter, tills den börjar få färg. Rör med jämna mellan rum.
2
Tillsätt rökt chilipulver, vitlök, spiskummin och peppar. Fräs vidare i ytterligare någon minut.
3
Tillsätt zucchini och paprika, rör om och se till att grönsakerna blandas väl med löken och kryddorna. Tillsätt sedan krossade tomater, bönmix, balsamvinäger, persilja, oregano, vatten och grönsaksbuljongen.
4
Låt det koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i ca 20 minuter eller tills att grönsakerna blivit mjuka och såsen mustig. Rör med jämna mellan rum. Krydda med salt och peppar efter smak.
5
Värm ugnen till 200°C. Häll såsen i en djup ugnsfast form. Fördela nachochips och riven ost jämt ovanpå. Gratinera i ugnen i 10 minuter.
6
Servera med tillbehör du tycker. Vi gillar guacamole, tomatsalsa och crème fraiche.
Har du rester hemma är gratäng den perfekta rätten – du kan byta ut grönsaker i receptet mot det du har hemma.

Milda tipsar

Har du rester hemma är gratäng den perfekta rätten – du kan byta ut grönsaker i receptet mot det du har hemma.