Tomatsoppa

med mascarpone

4 portioner
50 minuter
Denna fylliga tomatsoppa får smaker av Italien från mascarpone och örter. Den är lättlagad och mättande – perfekt vardagsmat!

Ingredienser

500 g tomater, tärnade
2 msk Milda Culinesse
5 st gula lökar, skivade
250 g potatis, tärnad
2 st morötter, tärnad
1 st Knorr Fond fu Chef Vegetable
1 msk blandade torkade örter (t ex persilja, rosmarin, timjan, salvia, basilika)
1 st lagerblad
100 g mascarpone
5 msk strösocker
1 msk Slotts tomatpuré delikatess
salt och peppar

Tillagning

1
Häll Milda Culinesse i en kastrull, ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
2
Lägg i lök, morötter och potatis när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Fräs dem i kastrullen under omrörning i 10 min.
3
Tillsätt fond, tomaterna, örterna och lagerbladet. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Låt sedan sjuda på spisen i 30 min under omrörning.
4
Plocka bort lagerbladet från kastrullen.
5
Tag av kastrullen från värmen och mixa soppan slät med en stavmixer.
6
Ställ tillbaka kastrullen på värmen och tillsätt mascarpone, strösocker och tomatpuré. Blanda samman allt väl och låt koka ihop hastigt.