Våfflor

Mildas klassiker

6 portioner
20 minuter
Härligt frasiga våfflor av egen smet passar utmärkt som lyxig brunch, sötare fika eller middag. Glöm inte att hetta upp våffeljärnet ordentligt och smörj med lite Milda flytande Culinesse innan du gräddar våfflorna.


Ingredienser

3.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2.5 dl vatten
2 dl mjölk
1 dl Milda Culinesse
2 st ägg

Ingredienser

Milda mat & visp
sylt, mos, bär eller riven frukt

Tillagning

1
Rör ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke.
2
Vispa ner vatten,mjölk och ägg. Avsluta med att vispa ner Milda flytande Culinesse.
3
Värm upp våffeljärnet och smörj med lite Milda flytande Culinesse. Grädda våfflorna gyllene och lägg dem på ett galler om de inte ska ätas direkt.
För extra frasiga våfflor kan du byta ut vanligt vatten mot sodavatten

Milda tipsar

För extra frasiga våfflor kan du byta ut vanligt vatten mot sodavatten