Vegansk lasagne

med champinjoner och zucchini

4 portioner
55 minuter
En härlig och fantastisk god vegansk lasagne med vegansk mozzarella och zucchini som fungerar bra med vilken god svamp som helst.

Ingredienser

400 g skivade champinjoner
1 st gul lök
2 klyftor vitlök
0.5 st zucchini
400 g krossade tomater (1 förp)
0.5 tsk riven muskotnöt
4 dl växtbaserad crème fraiche
200 g vegansk mozzarella
10 st lasagneplattor (äggfria)
2 msk Milda Ekologisk
Smaka av med salt och peppar

Tillagning

1
Sätt ugnen på 225°C.
2
Skiva champinjonerna. Om svampen är fryst, stek den lätt i en stekpanna och koka bort all vätska. Ta upp svampen och lägg på en tallrik.
3
Skala och hacka lök och vitlök. Skiva zucchinin tunt. Fräs löken i Milda Ekologisk, tillsätt svampen och zucchinin. Fräs någon minut och rör ner krossade tomater och riv i muskotnöt. Låt det koka ihop ca 10 minuter.
4
Koka upp crème fraichen. Skiva mozzarellan och rör ner hälften av den i crème fraichen och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
5
Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med tomat- och crème fraiche sås, avsluta med sås. Lägg resten av mozzarellan på toppen.
6
Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
Lasagnen blir godast med färsk svamp. Det går bra att byta veganprodukterna mot vanlig crème fraiche och mozzarella.

Milda tipsar

Lasagnen blir godast med färsk svamp. Det går bra att byta veganprodukterna mot vanlig crème fraiche och mozzarella.