use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
schablon
kaka
stek

Torka av köttet med papper innan stekning. Fukt bildar nämligen vattenånga i värmen och det sänker temperaturen i pannan.

Salta och peppra köttet. 

Hetta upp två matskedar Milda Kockens val tills det börjar osa i pannan, då vet man att den är tillräckligt varm. Du kan också droppa lite vatten i pannan innan du har ner fettet, när vattendropparna studsar är det varmt nog. Låt sedan fettet värmas i 15 sekunder innan du steker köttet.

Stek vardera sida i cirka 2 minuter för medium rare.

Avsluta med timjan, rosmarin och vitlök i stekpannan. Ös fettet över köttet med en sked ett par gånger så det får smak.

Efter stekningen, låt köttet vila i 2-3 minuter så att köttsafterna inte rinner ut när du skär upp det.

scale
batter
butter
svinn
pannkaka