Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Linssoppa och scones

Den här vegetariska linssoppan på röda linser är snäll mot plånboken, utan att den snålar på smaken! Sconesen går snabbt att grädda medan linssoppan kokar och får ordentligt med smak.
  • Tillagning35 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner2
recipe image LINSSOPPA och scones

Ingredienser

  • 1 dl röda linser
  • 1 röd paprika
  • 1 tomat
  • 1 vitlök klyfta
  • 2 msk Milda Culinesse
  • 1 krm malen kanel
  • 1 krm currypulver
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 7 dl vatten
  • 1 äpple
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk malen kanel (valfri)
  • 2 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk Milda Culinesse
  • 1 dl valfri mjölk

Näringsvärde

Energy (kcal)113 kcal
Energy (kJ)473 kJ
Protein (g)3.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g)21.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g)17.0 g
Sugar (g)14.7 g
Fibre (g)4.6 g
Fat (g)2.6 g
Saturated fat (g)1.0 g
Unsaturated fat (g)0.6 g
Monounsaturated fat (g)0.4 g
Polyunsaturated fat (g)0.2 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)5 mg
Sodium (mg)882 mg
Salt (g)2.20 g
Vitamin A (IU)2124 IU
Vitamin C (mg)74.2 mg
Calcium (mg)271 mg
Iron (mg)0.91 mg
Potassium (mg)402 mg

Instruktioner

  1. Lägg linserna i kallt vatten i ca 10 minuter. Dela paprikan på mitten och skär loss kärnhuset. Skär tomat och paprika i lika stora tärningar. Skala vitlöken och finhacka den.
  2. Häll Milda Culinesse i en gryta. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När det har slutat bubbla - lägg i tomat, paprika, vitlök, kanel, curry och buljongtärning. Fräs någon minut.
  3. Sila de blötlagda linserna och blanda ner dem i grytan. Häll på vatten och låt soppan koka upp. Låt soppan sjuda under lock i ca 10 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Skala äpplet och skär i ca 1 cm stora tärningar. Tillsätt äpplet innan servering.
  5. Sätt ugnen på 250°C. Blanda mjöl, kanel, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt Milda Culinesse och mjölk och rör snabbt ihop till en deg.
  6. Forma degen till en rund platta, ca 15 cm i diameter. Skåra kakan korsvis i 4 delar med hjälp av en mjölad kniv.
  7. Lägg över kakan på en bakpappersklädd plåt. Grädda sconesen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Bryt i bitar efter skårorna. Servera direkt till soppan.
Fräser du de torra kryddorna i lite matfett så framhävs smaken mer – ett tips att ta med sig till andra maträtter.