use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vegansk Gryta med svamp och rödvin

En mustig vegansk gryta gjord på goda svampar, ett smakrikt rödvin och färska kryddor förgyller vilken vardag eller helgmiddag som helst.
  • 2 timme
  • Portioner1
recipe image Vegansk Gryta med svamp och rödvin

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 300 g äxtbaserat köttalternativ t.ex. soyabitar
  • 5 dl rödvin
  • 7 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 msk sojasås
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 1/2 msk vetemjöl
  • 15 små steklökar
  • 2 morötter
  • 500 g medelsora skogschampinioner
  • 5 lagerblad
  • 1 tsk råsocker
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 2 vitlök klyftor
  • 2 msk Milda Flytande Culinesse till stekning
  • Smaka av med salt och peppar
  • Servera med pasta eller potatis

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Börja med att det bryna soyabitarna i en stekpanna med Milda Flytande Culinesse och lägg därefter över dem i en stor gryta.
      2. Tillsätt mjöl, timjan, lagerblad och tomatpuré och blanda ordentligt.
      3. Tillsätt därefter salt, peppar, vin, socker, soja, vatten och fond och låt koka under lock i 1,5 timme på låg- till mediumvärme.
      4. Skala steklökarna hela, skala och skiva morötterna grovt och halvera champinionerna.
      5. När grytan kokat i 1,5 timme tillsätter du morötterna. Låt koka i 10 minuter till.
      6. Bryn under tiden löken och svampen i en stekpanna tillsammans med vitlöken (frivilligt) och tillsätt sedan dessa till grytan.
      7. Rör om så att allt täcks och låt koka i 15 minuter till. Smaka av med salt och peppar, tillsätt bladpersilja och servera
      8. Servera med potatis, pasta eller bröd.
      Du kan byta ut soyabitarna mot vilket köttsubtitut du vill, eller varför inte rödbetor?