Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pannkakor Amerikanska

Vad passar bättre till brunchen än härligt tjocka och fluffiga amerikanska pannkakor? Servera dem med det du tycker om – vi gillar lönnsirap och blåbär för en genuint amerikansk känsla.
  • Tillagning20 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner2
recipe image PANNKAKOR Amerikanska

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk Milda Culinesse
  • 1 ägg

Näringsvärde

Energy (kcal)154 kcal
Energy (kJ)641 kJ
Protein (g)6.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g)18.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g)18.7 g
Sugar (g)17.7 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)6.0 g
Saturated fat (g)2.8 g
Unsaturated fat (g)2.6 g
Monounsaturated fat (g)1.9 g
Polyunsaturated fat (g)0.7 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)118 mg
Sodium (mg)1610 mg
Salt (g)4.03 g
Vitamin A (IU)319 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)469 mg
Iron (mg)1.07 mg
Potassium (mg)173 mg

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Blanda ägget med mjölken och Milda Culinesse. Vispa sedan ner detta i mjölblandningen.
  3. Häll Milda Culinesse i en stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
  4. Häll i smet i pannan när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Sänk värmen.
  5. Vänd pannkakorna när smeten stelnat och de fått fin färg. Det brukar vara bra att vända pannkakan när det börjar bildas bubblor på ytan.
  6. Servera med lönnsirap och blåbär eller det du själv tycker bäst om!