Pannkakor Amerikanska
Vad passar bättre till brunchen än härligt tjocka och fluffiga amerikanska pannkakor? Servera dem med det du tycker om – vi gillar lönnsirap och blåbär för en genuint amerikansk känsla.
- Portioner2
Ingredienser
INGREDIENSER
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 msk strösocker
- 2 dl mjölk
- 2 msk Milda Culinesse
- 1 ägg
Instruktioner
TILLAGNING
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Blanda ägget med mjölken och Milda Culinesse. Vispa sedan ner detta i mjölblandningen.
- Häll Milda Culinesse i en stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
- Häll i smet i pannan när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Sänk värmen.
- Vänd pannkakorna när smeten stelnat och de fått fin färg. Det brukar vara bra att vända pannkakan när det börjar bildas bubblor på ytan.
- Servera med lönnsirap och blåbär eller det du själv tycker bäst om!