Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kladdkaka med saffran och mandelmassa

Saffranskladdkaka med mandelmassa är en variant av kladdkaka som passar perfekt till jul. Saffranet och mandelmassan ger en härligt kladdig kaka med varm och rund smak.
  • 35 minuter
  • Portioner8
recipe image Kladdkaka med saffran och mandelmassa

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 3 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 100 g mandelmassa
  • 1 g saffran
  • 150 g Milda mat & bakmargarin
Energy (kcal)190 kcal
Energy (kJ)794 kJ
Protein (g)2.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g)41.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)41.1 g
Sugar (g)40.9 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)2.1 g
Saturated fat (g)0.7 g
Unsaturated fat (g)1.2 g
Monounsaturated fat (g)0.8 g
Polyunsaturated fat (g)0.4 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)81 mg
Sodium (mg)51 mg
Salt (g)0.13 g
Vitamin A (IU)118 IU
Vitamin C (mg)0.1 mg
Calcium (mg)13 mg
Iron (mg)0.42 mg
Potassium (mg)33 mg

Instruktioner

TILLAGNING
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner äggen.
  3. Riv mandelmassan och vänd ner den i smeten.
  4. Smält margarinet och rör i saffranet, tillsätt till smeten (se till att skrapa ur kastrullen med slickepott så all saffran kommer med).
  5. Smörj en form med avtagbar kant med flytande margarin och mjöla. Gräddar du med över och undervärme bör kakan gräddas i mitten i 18-23 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
  6. Servera ljummen eller kall med bär och en klick Milda Visp 20%.