Vego Stroganoff En vegetarisk variant med halloumi
En härlig vegetarisk halloumi stroganoff, en riktig hit som älskas av både stora och små.
- Portioner4
Ingredienser
INGREDIENSER
- 500 g halloumi
- 2 msk Milda Flytande Culinesse till stekning
- 2 1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
- 400 g krossade burktomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 gul lök fin hackad
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 nypa malen svartpeppar
- 1 klyfta vitlök
- Alternativt: maizenaredning
TILL SERVERING
- 1/2 dl hackad persilja
- 4 port ris
Instruktioner
TILLAGNING
- Häll Milda Ekologisk i en stekpanna och hetta upp. Skär halloumin i stavar och stek halloumin så att den får färg.
- Tillsätt sedan löken, pressa i vitlöken och tomatpurén, och låt alltsammans steka någon minut på medelvärme.
- Tillsätt matlagningsgrädde, krossade tomater och grönsaksbuljong. Koka upp och låt det sjuda i ca 1-2 min.
- Smaka av och justera eventuellt kryddningen med peppar. Vill du ha en tjockare sås, vispa ner lite Maizenaredning direkt i såsen och låt koka upp.
- Servera med ris eller pasta och broccoli.
Stek osten på medelvärme så att den inte smälter.