Vego Stroganoff En vegetarisk variant med halloumi
En härlig vegetarisk halloumi stroganoff, en riktig hit som älskas av både stora och små.
Tillagning25 minuter
Portioner4

Ingredienser
- 500 g halloumi
- 2 msk Milda Flytande Culinesse till stekning
- 2 1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
- 400 g krossade burktomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 gul lök fin hackad
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 nypa malen svartpeppar
- 1 klyfta vitlök
- Alternativt: maizenaredning
- 1/2 dl hackad persilja
- 4 port ris
Näringsvärde
Energy (kcal) | 570 kcal |
Energy (kJ) | 2373 kJ |
Protein (g) | 29.2 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 15.2 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 12.7 g |
Sugar (g) | 10.9 g |
Fibre (g) | 2.5 g |
Fat (g) | 44.8 g |
Saturated fat (g) | 27.9 g |
Unsaturated fat (g) | 0.2 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.1 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.1 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 95 mg |
Sodium (mg) | 1943 mg |
Salt (g) | 4.86 g |
Vitamin A (IU) | 1254 IU |
Vitamin C (mg) | 26.0 mg |
Calcium (mg) | 53 mg |
Iron (mg) | 2.19 mg |
Potassium (mg) | 396 mg |
Instruktioner
- Häll Milda Ekologisk i en stekpanna och hetta upp. Skär halloumin i stavar och stek halloumin så att den får färg.
- Tillsätt sedan löken, pressa i vitlöken och tomatpurén, och låt alltsammans steka någon minut på medelvärme.
- Tillsätt matlagningsgrädde, krossade tomater och grönsaksbuljong. Koka upp och låt det sjuda i ca 1-2 min.
- Smaka av och justera eventuellt kryddningen med peppar. Vill du ha en tjockare sås, vispa ner lite Maizenaredning direkt i såsen och låt koka upp.
- Servera med ris eller pasta och broccoli.
Stek osten på medelvärme så att den inte smälter.