use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Blåbärspaj med smuldeg

Blåbärspaj med smuldeg är en dessert som det är svårt att tröttna på. Bäst blir den förstås under bärsäsongen, men nog blir den god även tillagad av djupfrysta bär. Milda Vaniljvisp är ett måste till.
  • 30 minuter
  • Portioner6
recipe image Blåbärspaj med smuldeg

Ingredienser

SMULDEG
  • 100 g Milda margarin
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/5 havregryn
  • 1/2 dl strösocker
  • 100 g hackade mandlar
FYLLNING
  • 500 g blåbär, djupfrysta eller fäska
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
TILL SERVERING
  • 1 frp Milda vaniljvisp, 12%

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Värm ugnen till 180°. Smörj en pajform.
      2. Smuldeg: Tärna margarinet och lägg det i en skål. Tillsätt mjöl, havregryn, socker och mandlar, och fördela snabbt med fingrarna till en grynig massa.
      3. Blanda samman blåbären med socker, vaniljsocker och majsstärkelse. Fyll pajformen med blandningen. Toppa med smuldegen.
      4. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 minuter tills pajdegstäcket fått gyllene färg.
      5. Servering: Vispa Milda Vaniljvisp fluffig och servera till pajen.