Blåbärspaj med smuldeg
Blåbärspaj med smuldeg är en dessert som det är svårt att tröttna på. Bäst blir den förstås under bärsäsongen, men nog blir den god även tillagad av djupfrysta bär. Milda Vaniljvisp är ett måste till.
- Portioner6
Ingredienser
SMULDEG
- 100 g Milda margarin
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 2 1/5 havregryn
- 1/2 dl strösocker
- 100 g hackade mandlar
FYLLNING
- 500 g blåbär, djupfrysta eller fäska
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk Maizena majsstärkelse
TILL SERVERING
- 1 frp Milda vaniljvisp, 12%
Instruktioner
TILLAGNING
- Värm ugnen till 180°. Smörj en pajform.
- Smuldeg: Tärna margarinet och lägg det i en skål. Tillsätt mjöl, havregryn, socker och mandlar, och fördela snabbt med fingrarna till en grynig massa.
- Blanda samman blåbären med socker, vaniljsocker och majsstärkelse. Fyll pajformen med blandningen. Toppa med smuldegen.
- Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 minuter tills pajdegstäcket fått gyllene färg.
- Servering: Vispa Milda Vaniljvisp fluffig och servera till pajen.