Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Blåbärspaj med smuldeg

Blåbärspaj med smuldeg är en dessert som det är svårt att tröttna på. Bäst blir den förstås under bärsäsongen, men nog blir den god även tillagad av djupfrysta bär. Milda Vaniljvisp är ett måste till.
  • Tillagning30 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner6
recipe image BLÅBÄRSPAJ med smuldeg

Ingredienser

  • 100 g Milda margarin
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/5 havregryn
  • 1/2 dl strösocker
  • 100 g hackade mandlar
  • 500 g blåbär, djupfrysta eller fäska
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • 1 frp Milda vaniljvisp, 12%

Näringsvärde

Energy (kcal)350 kcal
Energy (kJ)1465 kJ
Protein (g)3.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g)38.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g)36.5 g
Sugar (g)35.4 g
Fibre (g)2.0 g
Fat (g)21.7 g
Saturated fat (g)3.2 g
Unsaturated fat (g)17.7 g
Monounsaturated fat (g)11.6 g
Polyunsaturated fat (g)6.1 g
Trans fat (g)2.5 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)1 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)596 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)45 mg
Iron (mg)0.65 mg
Potassium (mg)121 mg

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 180°. Smörj en pajform.
  2. Smuldeg: Tärna margarinet och lägg det i en skål. Tillsätt mjöl, havregryn, socker och mandlar, och fördela snabbt med fingrarna till en grynig massa.
  3. Blanda samman blåbären med socker, vaniljsocker och majsstärkelse. Fyll pajformen med blandningen. Toppa med smuldegen.
  4. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 minuter tills pajdegstäcket fått gyllene färg.
  5. Servering: Vispa Milda Vaniljvisp fluffig och servera till pajen.