Äppelpaj med smuldeg
På sensommaren och hösten har vi tillgång till de godaste äpplen man kan få! Passa på att laga en läcker äppelpaj med smuldeg, smaksätt med kanel och servera med fluffig Milda Vaniljvisp.
Tillagning30 minuter
Portioner6

Ingredienser
- 100 g Milda margarin
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 2 1/2 havregryn
- 100 g hackade mandlar
- 1/2 dl strösocker
- 5 äpplen, tärnade
- 1/2 strösocker
- 1 tsk malen kanel
- 1 msk Maizena majsstärkelse
- 1 frp Milda vaniljvisp, 12%
Näringsvärde
Energy (kcal) | 320 kcal |
Energy (kJ) | 1338 kJ |
Protein (g) | 3.9 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 31.3 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 25.7 g |
Sugar (g) | 23.2 g |
Fibre (g) | 5.5 g |
Fat (g) | 21.9 g |
Saturated fat (g) | 3.2 g |
Unsaturated fat (g) | 17.8 g |
Monounsaturated fat (g) | 11.6 g |
Polyunsaturated fat (g) | 6.1 g |
Trans fat (g) | 2.5 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 2 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 671 IU |
Vitamin C (mg) | 6.3 mg |
Calcium (mg) | 57 mg |
Iron (mg) | 0.83 mg |
Potassium (mg) | 269 mg |
Instruktioner
- Värm ugnen till 180°. Smörj en pajform.
- Smuldeg: Tärna margarinet och lägg det i en skål. Tillsätt mjöl, havregryn, mandlar och socker och fördela snabbt med fingrarna till en grynig massa.
- Lägg äppeltärningarna i en skål och blanda samman med socker, kanel och majsstärkelse. Fyll pajformen med blandningen. Toppa med pajdegen.
- Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 minuter tills pajdegstäcket fått gyllene färg.
- Servering: Vispa Milda Vaniljvisp fluffig och servera till pajen.