use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Äppelpaj med smuldeg

På sensommaren och hösten har vi tillgång till de godaste äpplen man kan få! Passa på att laga en läcker äppelpaj med smuldeg, smaksätt med kanel och servera med fluffig Milda Vaniljvisp.
  • 30 minuter
  • Portioner6
recipe image Äppelpaj med smuldeg

Ingredienser

SMULDEG
  • 100 g Milda margarin
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 havregryn
  • 100 g hackade mandlar
  • 1/2 dl strösocker
FYLLNING
  • 5 äpplen, tärnade
  • 1/2 strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk Maizena majsstärkelse
TILL SERVERING
  • 1 frp Milda vaniljvisp, 12%

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Värm ugnen till 180°. Smörj en pajform.
      2. Smuldeg: Tärna margarinet och lägg det i en skål. Tillsätt mjöl, havregryn, mandlar och socker och fördela snabbt med fingrarna till en grynig massa.
      3. Lägg äppeltärningarna i en skål och blanda samman med socker, kanel och majsstärkelse. Fyll pajformen med blandningen. Toppa med pajdegen.
      4. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 minuter tills pajdegstäcket fått gyllene färg.
      5. Servering: Vispa Milda Vaniljvisp fluffig och servera till pajen.