Pecannötpaj med knäckig smak
Den här härliga pecannötpajen får sin knäckiga smak från muscovadosocker. Tillsammans med Milda Visp är det en svårslagen efterrätt!
Tillagning1 timme 20 minuter
Portioner8

Ingredienser
- 125 g Milda margarin
- 3 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 3 msk kallt vatten
- 125 g Milda mat & bak
- 3 dl ljus sirap
- 1 1/2 dl ljust muscovadosocker
- 2 msk vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 2 ägg
- 200 g hackade pekannötter
- 15 hela pekannötter
Näringsvärde
Energy (kcal) | 490 kcal |
Energy (kJ) | 2057 kJ |
Protein (g) | 4.2 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 51.7 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 49.3 g |
Sugar (g) | 48.9 g |
Fibre (g) | 2.4 g |
Fat (g) | 32.2 g |
Saturated fat (g) | 4.4 g |
Unsaturated fat (g) | 26.4 g |
Monounsaturated fat (g) | 16.9 g |
Polyunsaturated fat (g) | 9.5 g |
Trans fat (g) | 2.3 g |
Cholesterol (mg) | 54 mg |
Sodium (mg) | 319 mg |
Salt (g) | 0.80 g |
Vitamin A (IU) | 651 IU |
Vitamin C (mg) | 0.3 mg |
Calcium (mg) | 42 mg |
Iron (mg) | 1.04 mg |
Potassium (mg) | 151 mg |
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°C.
- Mixa samman margarin, vetemjöl, salt och vatten i en matberedare.
- Tryck ut i en pajform med löstagbar botten ca 24 cm. Låt stå kallt minst 30 minuter.
- Sänk ugnsvärmen till 175°C och förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
- Lägg margarin, sirap, socker, vetemjöl och salt i en kastrull. Låt sjuda ett par minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner hackade pecannötter och de uppvispade äggen.
- Häll fyllningen i pajskalet och toppa med hela pecannötter. Grädda pajen i ca 40 minuter.
- Servera med Milda Visp eller vaniljglass.
Om du föredrar att använda vanligt strösocker i stället för muscovadosocker så går det också bra!