Pecannötpaj med knäckig smak
Den här härliga pecannötpajen får sin knäckiga smak från muscovadosocker. Tillsammans med Milda Visp är det en svårslagen efterrätt!
- Tillagning1 timme 20 minuter
- Portioner8
Ingredienser
PAJDEG
- 125 g Milda margarin
- 3 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 3 msk kallt vatten
FYLLNING
- 125 g Milda mat & bak
- 3 dl ljus sirap
- 1 1/2 dl ljust muscovadosocker
- 2 msk vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 2 ägg
- 200 g hackade pekannötter
- 15 hela pekannötter
Instruktioner
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 250°C.
- Mixa samman margarin, vetemjöl, salt och vatten i en matberedare.
- Tryck ut i en pajform med löstagbar botten ca 24 cm. Låt stå kallt minst 30 minuter.
- Sänk ugnsvärmen till 175°C och förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
- Lägg margarin, sirap, socker, vetemjöl och salt i en kastrull. Låt sjuda ett par minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner hackade pecannötter och de uppvispade äggen.
- Häll fyllningen i pajskalet och toppa med hela pecannötter. Grädda pajen i ca 40 minuter.
- Servera med Milda Visp eller vaniljglass.
Om du föredrar att använda vanligt strösocker i stället för muscovadosocker så går det också bra!