use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pecannötpaj med knäckig smak

Den här härliga pecannötpajen får sin knäckiga smak från muscovadosocker. Tillsammans med Milda Visp är det en svårslagen efterrätt!
  • Tillagning1 timme 20 minuter
  • Portioner8
recipe image Pecannötpaj med knäckig smak

Ingredienser

PAJDEG
  • 125 g Milda margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 msk kallt vatten
FYLLNING
  • 125 g Milda mat & bak
  • 3 dl ljus sirap
  • 1 1/2 dl ljust muscovadosocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 200 g hackade pekannötter
  • 15 hela pekannötter

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Sätt ugnen på 250°C.
      2. Mixa samman margarin, vetemjöl, salt och vatten i en matberedare.
      3. Tryck ut i en pajform med löstagbar botten ca 24 cm. Låt stå kallt minst 30 minuter.
      4. Sänk ugnsvärmen till 175°C och förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
      5. Lägg margarin, sirap, socker, vetemjöl och salt i en kastrull. Låt sjuda ett par minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner hackade pecannötter och de uppvispade äggen.
      6. Häll fyllningen i pajskalet och toppa med hela pecannötter. Grädda pajen i ca 40 minuter.
      7. Servera med Milda Visp eller vaniljglass.
      Om du föredrar att använda vanligt strösocker i stället för muscovadosocker så går det också bra!