Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Banankaka med choklad & valnötter

En saftig och söt kaka som är perfekt att baka när du har riktigt mogna bananer hemma. Baka banankakan med Milda mat & bak så blir den extra fluffig!
  • Tillagning40 minuter
  • Portioner24
recipe image Banankaka med choklad & valnötter

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 200 g smält Milda mat & bakmargarin
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 2,5 dl Milda Mat 15%
  • 2 mosade mogna bananer
  • 100 g hackad mörk choklad
  • 50 g hackade valnötter
Garnering
  • 1 msk florsocker
  • 100 g smält choklad

      Instruktioner

      1. Sätt ugnen på 200°C.
      2. Vispa ägg och socker fluffigt.
      3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel, tillsätt det sedan i äggvispet tillsammans med smält Milda mat & bakmargarin.
      4. Vänd ner mosade mogna bananer och allra sist hackad choklad och valnötter.
      5. Häll upp i bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda ca 20 min. Låt svalna och skär i rutor, rippla smält choklad över och pudra lite florsocker över.