use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Banankaka med choklad & valnötter

En saftig och söt kaka som är perfekt att baka när du har riktigt mogna bananer hemma. Baka banankakan med Milda mat & bak så blir den extra fluffig!
  • Tillagning40 minuter
  • Portioner24
recipe image Banankaka med choklad & valnötter

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 200 g smält Milda mat & bakmargarin
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 2,5 dl Milda Mat 15%
  • 2 mosade mogna bananer
  • 100 g hackad mörk choklad
  • 50 g hackade valnötter
Garnering
  • 1 msk florsocker
  • 100 g smält choklad

      Instruktioner

      1. Sätt ugnen på 200°C.
      2. Vispa ägg och socker fluffigt.
      3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel, tillsätt det sedan i äggvispet tillsammans med Milda Mat 15% och smält Milda mat & bakmargarin.
      4. Vänd ner mosade mogna bananer och allra sist hackad choklad och valnötter.
      5. Häll upp i bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda ca 20 min. Låt svalna och skär i rutor, rippla smält choklad över och pudra lite florsocker över.