Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Banankaka med choklad & valnötter

En saftig och söt kaka som är perfekt att baka när du har riktigt mogna bananer hemma. Baka banankakan med Milda mat & bak så blir den extra fluffig!
  • Tillagning40 minuter
  • Portioner24
recipe image Banankaka med choklad & valnötter

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 200 g smält Milda mat & bakmargarin
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 2,5 dl Milda Mat 15%
  • 2 mosade mogna bananer
  • 100 g hackad mörk choklad
  • 50 g hackade valnötter
Garnering
  • 1 msk florsocker
  • 100 g smält choklad
Energy (kcal)113 kcal
Energy (kJ)473 kJ
Protein (g)1.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g)18.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g)18.2 g
Sugar (g)17.5 g
Fibre (g)0.6 g
Fat (g)4.1 g
Saturated fat (g)1.9 g
Unsaturated fat (g)1.9 g
Monounsaturated fat (g)1.2 g
Polyunsaturated fat (g)0.7 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)27 mg
Sodium (mg)80 mg
Salt (g)0.20 g
Vitamin A (IU)42 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)73 mg
Iron (mg)0.72 mg
Potassium (mg)51 mg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel, tillsätt det sedan i äggvispet tillsammans med smält Milda mat & bakmargarin.
  4. Vänd ner mosade mogna bananer och allra sist hackad choklad och valnötter.
  5. Häll upp i bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda ca 20 min. Låt svalna och skär i rutor, rippla smält choklad över och pudra lite florsocker över.