Banankaka med choklad & valnötter
En saftig och söt kaka som är perfekt att baka när du har riktigt mogna bananer hemma. Baka banankakan med Milda mat & bak så blir den extra fluffig!
- Tillagning40 minuter
- Portioner24
Ingredienser
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 200 g smält Milda mat & bakmargarin
- 6 dl vetemjöl
- 1 1/2 msk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk kanel
- 2,5 dl Milda Mat 15%
- 2 mosade mogna bananer
- 100 g hackad mörk choklad
- 50 g hackade valnötter
Garnering
- 1 msk florsocker
- 100 g smält choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel, tillsätt det sedan i äggvispet tillsammans med Milda Mat 15% och smält Milda mat & bakmargarin.
- Vänd ner mosade mogna bananer och allra sist hackad choklad och valnötter.
- Häll upp i bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda ca 20 min. Låt svalna och skär i rutor, rippla smält choklad över och pudra lite florsocker över.