use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Knäck med hackad mandel

Med det här receptet kan du göra knäck på klassiskt vis med hackad mandel. Har du en termometer att använda i kastrullen är det lite enklare att få till rätt konsistens på knäcken. Vid 123°C blir knäcken seg och mjuk, vid 125°C blir den lite hårdare med fortfarande seg. Gå inte över 125°C, då är det stor risk att knäcken blir för hård.
  • 1 timme
  • Portioner70
recipe image Knäck med hackad mandel

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 2 dl Milda Mat & Visp 26% eller Gourmet 38%
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk Milda Mat och Bakmargarin
  • 3/4 hackade mandlar

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Blanda Milda Mat & Visp 26%, ljus sirap, strösocker och Milda margarin i en kastrull.
      2. Koka blandningen utan lock tills temperaturen är 123°C eller tills den klarar kulprovet. Rör om då och då under kokningen.
      3. Tillsätt mandeln.
      4. Fyll knäckformarna med hjälp av två teskedar eller häll smeten i ett litermått och fyll formarna.
      5. Låt knäcken stelna. Förvara knäcken i en burk med lock och lägg smörgåspapper mellan varje lager så att de inte klibbar ihop.
      Gör kulprovet när du gör knäck! Man gör kulprovet genom att hälla lite knäcksmet i ett glas med kallt vatten. Kan du därefter forma smeten till en kula är knäcken klar att hällas i formar.