Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Broccolipaj med fetaost och soltorkad tomat

En god broccolipaj med fetaost och soltorkad tomat, en fantastiskt god vegetarisk paj till alla tillfällen.
  • Tillagning1 timme 0 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner6
recipe image Broccolipaj med fetaost och soltorkad tomat

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g Milda mat & bak
  • 2 msk vatten
  • 2 ägg
  • 2 dl Milda Mat 15 %
  • 10 färska broccolibuketter, små
  • 2 dl tärnad fetaost
  • 1 dl soltorkade tomater

Näringsvärde

Energy (kcal)163 kcal
Energy (kJ)683 kJ
Protein (g)10.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)11.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g)9.6 g
Sugar (g)7.7 g
Fibre (g)2.1 g
Fat (g)9.5 g
Saturated fat (g)5.7 g
Unsaturated fat (g)3.1 g
Monounsaturated fat (g)2.3 g
Polyunsaturated fat (g)0.8 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)102 mg
Sodium (mg)445 mg
Salt (g)1.11 g
Vitamin A (IU)891 IU
Vitamin C (mg)22.1 mg
Calcium (mg)202 mg
Iron (mg)2.22 mg
Potassium (mg)673 mg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka samman Milda och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten 24 cm, och ställ den i kylen i en halvtimme. Förgrädda i cirka 10 minuter. Låt svalna något.
  4. Vispa ihop ägg och Mildagrädden. Smaka av med vitpeppar.
  5. Placera boccoli, fetaost och soltorkade tomater i pajskalet.
  6. Häll i äggstanningen. Grädda ca 40 minuter.
Servera med en god sallad.