Broccolipaj med fetaost och soltorkad tomat
En god broccolipaj med fetaost och soltorkad tomat, en fantastiskt god vegetarisk paj till alla tillfällen.
Tillagning1 timme 0 minuter
Portioner6

Ingredienser
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 100 g Milda mat & bak
- 2 msk vatten
- 2 ägg
- 2 dl Milda Mat 15 %
- 10 färska broccolibuketter, små
- 2 dl tärnad fetaost
- 1 dl soltorkade tomater
Näringsvärde
Energy (kcal) | 163 kcal |
Energy (kJ) | 683 kJ |
Protein (g) | 10.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 11.7 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 9.6 g |
Sugar (g) | 7.7 g |
Fibre (g) | 2.1 g |
Fat (g) | 9.5 g |
Saturated fat (g) | 5.7 g |
Unsaturated fat (g) | 3.1 g |
Monounsaturated fat (g) | 2.3 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.8 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 102 mg |
Sodium (mg) | 445 mg |
Salt (g) | 1.11 g |
Vitamin A (IU) | 891 IU |
Vitamin C (mg) | 22.1 mg |
Calcium (mg) | 202 mg |
Iron (mg) | 2.22 mg |
Potassium (mg) | 673 mg |
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Hacka samman Milda och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar botten 24 cm, och ställ den i kylen i en halvtimme. Förgrädda i cirka 10 minuter. Låt svalna något.
- Vispa ihop ägg och Mildagrädden. Smaka av med vitpeppar.
- Placera boccoli, fetaost och soltorkade tomater i pajskalet.
- Häll i äggstanningen. Grädda ca 40 minuter.
Servera med en god sallad.