Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hallongrottor småkakor

De här hallongrottorna är både mjuka och lite spröda i texturen. Godast blir de förstårs med din egen, hemkokta hallonsylt. Klassiska kakor som passar lika bra till ett glas saft som till kaffe och te.
  • 25 minuter
  • Portioner24
recipe image Hallongrottor småkakor

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 125 g Milda margarin, rumstempererat
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
FYLLNING
  • 1/2 dl fast hallonsylt
  • florsocker

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Värm ugnen till 200°. Rör margarinet och sockret poröst. Blanda ner vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop till en deg.
      2. Forma degen till en längd och skär den i 24 bitar. Rulla bitarna till kulor och tryck ut varje kula i en pappersform. Gör en fördjupning i mitten på varje kaka, och lägg i en klick hallonsylt. Ställ formarna på en plåt.
      3. Grädda kakorna i mitten av ugnen 10−12 minuter. Ta ut kakorna och låt dem kallna helt. Sikta då florsocker över.