Hallongrottor småkakor
De här hallongrottorna är både mjuka och lite spröda i texturen. Godast blir de förstårs med din egen, hemkokta hallonsylt. Klassiska kakor som passar lika bra till ett glas saft som till kaffe och te.
- Portioner24
Ingredienser
INGREDIENSER
- 125 g Milda margarin, rumstempererat
- 3/4 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1/2 dl potatismjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
FYLLNING
- 1/2 dl fast hallonsylt
- florsocker
Instruktioner
TILLAGNING
- Värm ugnen till 200°. Rör margarinet och sockret poröst. Blanda ner vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop till en deg.
- Forma degen till en längd och skär den i 24 bitar. Rulla bitarna till kulor och tryck ut varje kula i en pappersform. Gör en fördjupning i mitten på varje kaka, och lägg i en klick hallonsylt. Ställ formarna på en plåt.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen 10−12 minuter. Ta ut kakorna och låt dem kallna helt. Sikta då florsocker över.