Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hallongrottor småkakor

De här hallongrottorna är både mjuka och lite spröda i texturen. Godast blir de förstårs med din egen, hemkokta hallonsylt. Klassiska kakor som passar lika bra till ett glas saft som till kaffe och te.
  • Tillagning25 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner24
recipe image Hallongrottor småkakor

Ingredienser

  • 125 g Milda margarin, rumstempererat
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl fast hallonsylt
  • florsocker

Näringsvärde

Energy (kcal)5431 kcal
Energy (kJ)22716 kJ
Protein (g)3.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g)1159.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g)1156.1 g
Sugar (g)1087.9 g
Fibre (g)3.5 g
Fat (g)101.1 g
Saturated fat (g)19.0 g
Unsaturated fat (g)79.0 g
Monounsaturated fat (g)48.6 g
Polyunsaturated fat (g)30.4 g
Trans fat (g)18.6 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)430 mg
Salt (g)1.08 g
Vitamin A (IU)4471 IU
Vitamin C (mg)6.6 mg
Calcium (mg)396 mg
Iron (mg)2.17 mg
Potassium (mg)583 mg

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200°. Rör margarinet och sockret poröst. Blanda ner vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop till en deg.
  2. Forma degen till en längd och skär den i 24 bitar. Rulla bitarna till kulor och tryck ut varje kula i en pappersform. Gör en fördjupning i mitten på varje kaka, och lägg i en klick hallonsylt. Ställ formarna på en plåt.
  3. Grädda kakorna i mitten av ugnen 10−12 minuter. Ta ut kakorna och låt dem kallna helt. Sikta då florsocker över.