Cheescake New York style
Det här är en äkta amerikansk cheesecake av den typ som ska bakas i ugnen. Den är en perfekt dessert eftersom du kan göra den klar i förväg och sedan bara skära upp den i bitar när den ska serveras.
- Tillagning1 timme
- Portioner12
Ingredienser
BOTTEN
- 200 g digestivekex (ca 10 st)
- 75 g Milda margarin eller 3/4 dl Milda Culinesse
FYLLNING
- 1 citron, finrivet skal
- 2 msk pressad cironsaft
- 3 msk Maizena majsstärkelse
- 400 g Crème Bonjour Naturell
- 2 1/2 dl strösocker (225g)
- 1 msk vaniljsocker
- 5 ägg
ATT PUDRA MED
- florsocker
Instruktioner
TILLAGNING
- Värm ugnen till 150°. Mixa kexen till smulor i en mixer. Klipp ut en remsa av bakplåtspapper som är lika bred som formens höjd.
- Smält margarinet och blanda samman med kexsmulorna. Tryck ut degen till en jämn tårtbotten i formen.
- Fyllning: Lägg citronskalet i en bunke, tillsätt citronsaften och rör ner majsstärkelsen. Tillsätt Crème Bonjour, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget och rör ordentligt till en slät kräm.
- Placera remsan av bakplåtspapper runt kanten inuti formen. Häll fyllningen över kexbottnen.
- Ställ in kakan på näst nedersta falsen i ugnen och grädda ca 50 minuter. Ta ut kakan och låt den kallna helt.
- Täck med plastfolie och låt kakan vila i kylen några timmar eller över natten. Pudra kakan med florsocker före servering.
Har du inte tillgång till mixer kan du lägga kexen i en plastpåse och rulla en kavel över dem. Testa också att byta ut Digestivekexen mot chocolate chip cookies!