Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Enchiladas Vegetariska

Den här vegetariska enchiladan kommer garanterat att konkurrera med fredagstacosen framöver.
  • Tillagning
  • Förberedelse
  • Portioner4
recipe image Enchiladas Vegetariska

Ingredienser

  • 500 g passerade tomater
  • 1 förp kryddmix enchiladas
  • 1 dl röd lök hackad
  • 1 röd paprika hackad
  • 1 färsk broccolibukett
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/4 tsk kanel
  • 500 g babyspenat
  • 1 burk konserverade svarta bönor
  • 2 dl riven ost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 8 tortillabröd Crème Bonjour vitlök & örter hackad koriander Avokado Sriracha
  • 3 msk Milda Flytande Culinesse

Näringsvärde

Energy (kcal)302 kcal
Energy (kJ)1264 kJ
Protein (g)16.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g)17.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)12.4 g
Sugar (g)10.7 g
Fibre (g)4.6 g
Fat (g)19.2 g
Saturated fat (g)10.8 g
Unsaturated fat (g)6.6 g
Monounsaturated fat (g)5.3 g
Polyunsaturated fat (g)1.4 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)55 mg
Sodium (mg)1151 mg
Salt (g)2.88 g
Vitamin A (IU)4240 IU
Vitamin C (mg)50.1 mg
Calcium (mg)532 mg
Iron (mg)3.03 mg
Potassium (mg)851 mg

Instruktioner

  1. Värm upp ugnen till 200 grader. Milda Mat & Bak en form med Milda.
  2. Hetta upp Milda Flytande Culinesse i en stekpanna. När det slutar bubbla, lägg i lök och lite salt. Rör ofta och stek tills löken är mjuk. Addera broccoli och paprika. Dra ner värmen och låt puttra i några minuter, rör om.
  3. Lägg i kummin och kanel i pannan och rör om ordentligt. Lägg i spenat, lite åt gången, och rör om tills det minskar i storlek.
  4. Ta av stekpannan från värmen och häll över i en skål. Blanda i svarta bönor, riven ost, passerade tomater, och enchiladakryddan. Toppa upp med smak genom att addera salt och nymalen svartpeppar.
  5. Sätt ihop enchiladas: fördela röran mellan tortillabröden och rulla ihop. Lägg i ugnsformen och toppa med riven ost.
  6. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Ta sedan ut och toppa med hackad koriander, avokado och sriracha.
Serveras med fördel med guacamole, salsa, och gräddfil.