Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Falafel en vegetarisk favorit

Istället för den klassiska köttbullen – testa att laga en otroligt god falafel. Med smakrika tillbehör finns det stor chans att det här en ny vardagsfavorit!
  • 30 minuter
  • Portioner4
recipe image Falafel en vegetarisk favorit

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 230 g kokta kikärter
  • 1 gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 msk Milda flytande
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • 2 krm sambal oelek
  • 1 1/2 dl hackad persilja
  • 1 msk harissapasta

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken.
      2. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, sambal, majsstärkelse och 1-2 msk Milda Flytande.
      3. Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i Milda flytande i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
      4. Servera gärna med en god yoghurtsås, pitabröd, och en fräsch sallad.
      Har du inga kikärtor hemma? Andra bönor går också bra!