Falafel en vegetarisk favorit
Istället för den klassiska köttbullen – testa att laga en otroligt god falafel. Med smakrika tillbehör finns det stor chans att det här en ny vardagsfavorit!
- Portioner4
Ingredienser
INGREDIENSER
- 230 g kokta kikärter
- 1 gul lök
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 1/2 tsk salt
- 3 msk Milda flytande
- 2 msk Maizena majsstärkelse
- 2 krm sambal oelek
- 1 1/2 dl hackad persilja
- 1 msk harissapasta
Instruktioner
TILLAGNING
- Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken.
- Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, sambal, majsstärkelse och 1-2 msk Milda Flytande.
- Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i Milda flytande i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
- Servera gärna med en god yoghurtsås, pitabröd, och en fräsch sallad.
Har du inga kikärtor hemma? Andra bönor går också bra!