use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Falafel en vegetarisk favorit

Istället för den klassiska köttbullen – testa att laga en otroligt god falafel. Med smakrika tillbehör finns det stor chans att det här en ny vardagsfavorit!
  • 30 minuter
  • Portioner4
recipe image Falafel en vegetarisk favorit

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 230 g kokta kikärter
  • 1 gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 msk Milda flytande
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • 2 krm sambal oelek
  • 1 1/2 dl hackad persilja
  • 1 msk harissapasta

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken.
      2. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, sambal, majsstärkelse och 1-2 msk Milda Flytande.
      3. Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i Milda flytande i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
      4. Servera gärna med en god yoghurtsås, pitabröd, och en fräsch sallad.
      Har du inga kikärtor hemma? Andra bönor går också bra!