Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Falafel en vegetarisk favorit

Istället för den klassiska köttbullen – testa att laga en otroligt god falafel. Med smakrika tillbehör finns det stor chans att det här en ny vardagsfavorit!
  • Tillagning30 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner4
recipe image Falafel en vegetarisk favorit

Ingredienser

  • 230 g kokta kikärter
  • 1 gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 msk Milda flytande
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • 2 krm sambal oelek
  • 1 1/2 dl hackad persilja
  • 1 msk harissapasta

Näringsvärde

Energy (kcal)18 kcal
Energy (kJ)75 kJ
Protein (g)1.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g)2.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g)1.6 g
Sugar (g)0.5 g
Fibre (g)1.2 g
Fat (g)0.6 g
Saturated fat (g)0.1 g
Unsaturated fat (g)0.2 g
Monounsaturated fat (g)0.2 g
Polyunsaturated fat (g)0.1 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)941 mg
Salt (g)2.35 g
Vitamin A (IU)3007 IU
Vitamin C (mg)47.4 mg
Calcium (mg)54 mg
Iron (mg)2.55 mg
Potassium (mg)206 mg

Instruktioner

  1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken.
  2. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, sambal, majsstärkelse och 1-2 msk Milda Flytande.
  3. Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i Milda flytande i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
  4. Servera gärna med en god yoghurtsås, pitabröd, och en fräsch sallad.
Har du inga kikärtor hemma? Andra bönor går också bra!