Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Västerbottenspaj till kräfttider

Toppat med dill, och en klick Créme Bonjour vitlök & örter kan du enkelt sno ihop en lyxigare, men ändå vegetarisk, variant av västerbottenspaj.
  • Tillagning1 timme 0 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner8
recipe image Västerbottenspaj till kräfttider

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g Milda Mat & Bak
  • 2 msk vatten
  • 2 ägg
  • 200 g grovriven Västerbottensostttenost
  • 2 dl Milda Mat 15 %
  • Salt & peppar

Näringsvärde

Energy (kcal)21 kcal
Energy (kJ)87 kJ
Protein (g)1.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.1 g
Sugar (g)0.1 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)1.4 g
Saturated fat (g)0.5 g
Unsaturated fat (g)0.8 g
Monounsaturated fat (g)0.5 g
Polyunsaturated fat (g)0.3 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)54 mg
Sodium (mg)21 mg
Salt (g)0.05 g
Vitamin A (IU)78 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)8 mg
Iron (mg)0.25 mg
Potassium (mg)20 mg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka samman Milda och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten 24 cm, och ställ den i kylen i en halvtimme.
  4. Förgrädda i cirka 10 minuter. Låt svalna något.
  5. Fördela västerbottensost i pajskalet.
  6. Blanda ägg, Milda mat 15%”, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Toppa med vegansk tångkaviar, dill, och en klick vegetabilisk creme fraiche!