Västerbottenspaj till kräfttider
Toppat med dill, och en klick Créme Bonjour vitlök & örter kan du enkelt sno ihop en lyxigare, men ändå vegetarisk, variant av västerbottenspaj.
Tillagning1 timme 0 minuter
Portioner8

Ingredienser
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 100 g Milda Mat & Bak
- 2 msk vatten
- 2 ägg
- 200 g grovriven Västerbottensostttenost
- 2 dl Milda Mat 15 %
- Salt & peppar
Näringsvärde
Energy (kcal) | 21 kcal |
Energy (kJ) | 87 kJ |
Protein (g) | 1.8 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.1 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.1 g |
Sugar (g) | 0.1 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 1.4 g |
Saturated fat (g) | 0.5 g |
Unsaturated fat (g) | 0.8 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.5 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.3 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 54 mg |
Sodium (mg) | 21 mg |
Salt (g) | 0.05 g |
Vitamin A (IU) | 78 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 8 mg |
Iron (mg) | 0.25 mg |
Potassium (mg) | 20 mg |
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Hacka samman Milda och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar botten 24 cm, och ställ den i kylen i en halvtimme.
- Förgrädda i cirka 10 minuter. Låt svalna något.
- Fördela västerbottensost i pajskalet.
- Blanda ägg, Milda mat 15%”, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Toppa med vegansk tångkaviar, dill, och en klick vegetabilisk creme fraiche!