use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Västerbottenspaj till kräfttider

Toppat med dill, och en klick Créme Bonjour vitlök & örter kan du enkelt sno ihop en lyxigare, men ändå vegetarisk, variant av västerbottenspaj.
  • 1 timme
  • Portioner8
recipe image Västerbottenspaj till kräfttider

Ingredienser

PAJDEG
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g Milda Mat & Bak
  • 2 msk vatten
FYLLNING
  • 2 ägg
  • 200 g grovriven Västerbottensostttenost
  • 2 dl Milda Mat 15 %
  • Salt & peppar

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Sätt ugnen på 225 grader.
      2. Hacka samman Milda och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg.
      3. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten 24 cm, och ställ den i kylen i en halvtimme.
      4. Förgrädda i cirka 10 minuter. Låt svalna något.
      5. Fördela västerbottensost i pajskalet.
      6. Blanda ägg, Milda mat 15%”, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
      Toppa med vegansk tångkaviar, dill, och en klick vegetabilisk creme fraiche!