Västerbottenspaj till kräfttider
Toppat med dill, och en klick Créme Bonjour vitlök & örter kan du enkelt sno ihop en lyxigare, men ändå vegetarisk, variant av västerbottenspaj.
- Portioner8
Ingredienser
PAJDEG
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 100 g Milda Mat & Bak
- 2 msk vatten
FYLLNING
- 2 ägg
- 200 g grovriven Västerbottensostttenost
- 2 dl Milda Mat 15 %
- Salt & peppar
Instruktioner
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Hacka samman Milda och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar botten 24 cm, och ställ den i kylen i en halvtimme.
- Förgrädda i cirka 10 minuter. Låt svalna något.
- Fördela västerbottensost i pajskalet.
- Blanda ägg, Milda mat 15%”, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Toppa med vegansk tångkaviar, dill, och en klick vegetabilisk creme fraiche!