Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Västerbottenspaj till kräfttider

Toppat med dill, och en klick Créme Bonjour vitlök & örter kan du enkelt sno ihop en lyxigare, men ändå vegetarisk, variant av västerbottenspaj.
  • 1 timme
  • Portioner8
recipe image Västerbottenspaj till kräfttider

Ingredienser

PAJDEG
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g Milda Mat & Bak
  • 2 msk vatten
FYLLNING
  • 2 ägg
  • 200 g grovriven Västerbottensostttenost
  • 2 dl Milda Mat 15 %
  • Salt & peppar

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Sätt ugnen på 225 grader.
      2. Hacka samman Milda och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg.
      3. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten 24 cm, och ställ den i kylen i en halvtimme.
      4. Förgrädda i cirka 10 minuter. Låt svalna något.
      5. Fördela västerbottensost i pajskalet.
      6. Blanda ägg, Milda mat 15%”, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
      Toppa med vegansk tångkaviar, dill, och en klick vegetabilisk creme fraiche!