use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kakfingrar av mördeg

Dessa kakfingrar i mördeg är superenkla att göra och ser riktigt läskiga ut – perfekt till Halloween!
  • 55 minuter
  • Portioner24
recipe image Kakfingrar av mördeg

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 125 g Milda margarin
  • 1 1/2 strösocker
  • 2 äggulor
  • 1 tsk fint rivet färskt citronskal
  • 4 dl vetemjöl
  • 50 g hela skållade mandlar

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Vispa Milda och strösocker poröst.
      2. Tillsätt citronskalet och äggulorna en i taget under vispning.
      3. Tillsätt vetemjölet och blanda snabbt ihop till en smidig deg. Lägg ca 30 minuter i kylskåp.
      4. Värm ugnen till 180°C, varmluft 160°C.
      5. Forma degen till fingertjocka längder och skär av till lagom långa fingrar. Lägg på bakplåtspapper. Placera en mandel som nagel.
      6. Använd en kniv och skär skåror så att det ser ut som knogar.
      7. Baka i ugnen ca 15 minuter tills att de är gyllene.