Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kakfingrar av mördeg

Dessa kakfingrar i mördeg är superenkla att göra och ser riktigt läskiga ut – perfekt till Halloween!
  • Tillagning55 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner24
recipe image KAKFINGRAR av mördeg

Ingredienser

  • 125 g Milda margarin
  • 1 1/2 strösocker
  • 2 äggulor
  • 1 tsk fint rivet färskt citronskal
  • 4 dl vetemjöl
  • 50 g hela skållade mandlar

Näringsvärde

Energy (kcal)1282 kcal
Energy (kJ)5364 kJ
Protein (g)15.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g)11.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g)6.4 g
Sugar (g)2.6 g
Fibre (g)5.2 g
Fat (g)134.6 g
Saturated fat (g)23.6 g
Unsaturated fat (g)106.3 g
Monounsaturated fat (g)68.6 g
Polyunsaturated fat (g)37.7 g
Trans fat (g)18.6 g
Cholesterol (mg)304 mg
Sodium (mg)26 mg
Salt (g)0.06 g
Vitamin A (IU)4880 IU
Vitamin C (mg)2.8 mg
Calcium (mg)161 mg
Iron (mg)2.50 mg
Potassium (mg)386 mg

Instruktioner

  1. Vispa Milda och strösocker poröst.
  2. Tillsätt citronskalet och äggulorna en i taget under vispning.
  3. Tillsätt vetemjölet och blanda snabbt ihop till en smidig deg. Lägg ca 30 minuter i kylskåp.
  4. Värm ugnen till 180°C, varmluft 160°C.
  5. Forma degen till fingertjocka längder och skär av till lagom långa fingrar. Lägg på bakplåtspapper. Placera en mandel som nagel.
  6. Använd en kniv och skär skåror så att det ser ut som knogar.
  7. Baka i ugnen ca 15 minuter tills att de är gyllene.