Kalops med gräddsås och rotfrukter
Kalops är den perfekta vardagsrätten! Den tar en liten stund att laga men som tur är sköter den sig själv till största delen. För att använda upp det du har hemma kan du ta det kött och rotfrukter du har hemma och byta ut som du vill.
- Portioner4
Ingredienser
INGREDIENSER
- 500 g nötköttnötkött, tärnat i 2x2 cm
- 2 msk Milda Culinesse
- 1 palsternacka
- 2 morötter
- 1 röd lök
- 3 lagerblad
- 2 1/2 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 2 1/2 dl Milda Mat 15%
- 4 kvistar färsk rosmarin
- 1 strimlad röd paprika
- 150 g sockerärtor
- ris eller kokt potatis till servering
Instruktioner
TILLAGNING
- Bryn köttet i Milda Culinesse i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt skalade och bitade rotfrukter och lök. Stek ytterligare 5 minuter.
- Tillsätt lagerblad, vatten, buljongtärningen, Milda Mat 15% eller Milda Mat Extra 4 % och hela rosmarinkvistar. Låt sjuda under lock i ca 45 minuter tills köttet är mört (testa genom att sticka in en gaffel i köttet).
- Tillsätt till sist paprika och sockerärtor och låt sjuda med ett par minuter.
- Servera med ris eller kokt potatis.