use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kalops med gräddsås och rotfrukter

Kalops är den perfekta vardagsrätten! Den tar en liten stund att laga men som tur är sköter den sig själv till största delen. För att använda upp det du har hemma kan du ta det kött och rotfrukter du har hemma och byta ut som du vill.
  • 1 timme
  • Portioner4
recipe image Kalops med gräddsås och rotfrukter

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 500 g nötköttnötkött, tärnat i 2x2 cm
  • 2 msk Milda Culinesse
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 1 röd lök
  • 3 lagerblad
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 1/2 dl Milda Mat 15%
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 1 strimlad röd paprika
  • 150 g sockerärtor
  • ris eller kokt potatis till servering

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Bryn köttet i Milda Culinesse i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt skalade och bitade rotfrukter och lök. Stek ytterligare 5 minuter.
      2. Tillsätt lagerblad, vatten, buljongtärningen, Milda Mat 15% eller Milda Mat Extra 4 % och hela rosmarinkvistar. Låt sjuda under lock i ca 45 minuter tills köttet är mört (testa genom att sticka in en gaffel i köttet).
      3. Tillsätt till sist paprika och sockerärtor och låt sjuda med ett par minuter.
      4. Servera med ris eller kokt potatis.