use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pepparkakor bästa grundreceptet

Pepparkakor är bland det roligaste man kan baka, tycker vi på Milda. Variera former och dekorationer som du vill – här finns chans att vara kreativ!
  • 1 timme
  • Portioner30
recipe image Pepparkakor bästa grundreceptet

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 200 g Milda margarin
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk pomeransskal, malen
  • 2 tsk natriumbikarbonat
  • 1/2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 9 dl vetemjöl, ca 500 g. Degen ska vila över natten

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Lägg margarinet, socker, sirap och kanel, nejlika, ingefära och pomeransskal i en kastrull.
      2. Värm ingredienserna försiktigt tills margarinet har smält. Låt blandningen svalna.
      3. Rör ut bikarbonat med vatten, tillsätt till den svalnade kryddblandningen tillsammans med ägget. Rör ner mjölet i margarinblandningen och blanda till en deg.
      4. Forma degen till fyrkantig eller rund längd 3–4 cm i diameter. Slå in rullen i aluminiumfolie och låt degen vila kallt över natten. Det går lättast att skära degen när den är kall.
      5. Sätt ugnen på 175 °C. Kavla ut degen tunt ca 2 mm, på mjölat bakbord och ta ut kakorna med mått.
      6. Lägg jämnstora pepparkakor på plåtar med bakplåtspapper.
      7. Grädda kakorna i mitten av ugnen 6–8 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
      Vill du dekorera dina pepparkakor på ett mer knasigt och otraditionellt sätt – spana in strössel och andra dekorationer som annars brukar användas på tårtor.