Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kladdkaka en klassiker

En härlig chokladkaka som serveras med fluffigt Milda Visp. Den är god som dessert eller till kaffe eller te. Kladdkakan är så populär att den till och med har sin alldeles egna dag, den 7 november.
  • Tillagning30 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner6
recipe image Kladdkaka en klassiker

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl Milda Culinesse
  • 4 msk kakao
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk Milda Culinesse
  • 2 msk ströbröd
  • Milda visp, 20%

Näringsvärde

Energy (kcal)176 kcal
Energy (kJ)738 kJ
Protein (g)3.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)37.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)36.8 g
Sugar (g)33.6 g
Fibre (g)0.2 g
Fat (g)2.1 g
Saturated fat (g)0.7 g
Unsaturated fat (g)1.2 g
Monounsaturated fat (g)0.8 g
Polyunsaturated fat (g)0.5 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)72 mg
Sodium (mg)64 mg
Salt (g)0.16 g
Vitamin A (IU)104 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)20 mg
Iron (mg)0.60 mg
Potassium (mg)37 mg

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225°. Smörj och bröa formen.
  2. Vispa ägg och socker med elvisp tills smeten blir vit och pösig. Rör ner flytande margarin med en trägaffel. Blanda samman kakao och vetemjöl och rör ner det i smeten. Häll smeten i formen.
  3. Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda 8−12 minuter. Skaka formen en gång mot slutet av gräddningen, så att kakan sjunker ihop och blir seg.
  4. Vispa Milda visp till fluffigt skum. Servera till kakan, som är lika god ljummen som kall.