use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kladdkaka en klassiker

En härlig chokladkaka som serveras med fluffigt Milda Visp. Den är god som dessert eller till kaffe eller te. Kladdkakan är så populär att den till och med har sin alldeles egna dag, den 7 november.
  • 30 minuter
  • Portioner6
recipe image Kladdkaka en klassiker

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl Milda Culinesse
  • 4 msk kakao
  • 1 dl vetemjöl
TILL FORMEN
  • 1 msk Milda Culinesse
  • 2 msk ströbröd
TILL SERVERING
  • Milda visp, 20%

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Värm ugnen till 225°. Smörj och bröa formen.
      2. Vispa ägg och socker med elvisp tills smeten blir vit och pösig. Rör ner flytande margarin med en trägaffel. Blanda samman kakao och vetemjöl och rör ner det i smeten. Häll smeten i formen.
      3. Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda 8−12 minuter. Skaka formen en gång mot slutet av gräddningen, så att kakan sjunker ihop och blir seg.
      4. Vispa Milda visp till fluffigt skum. Servera till kakan, som är lika god ljummen som kall.