use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Korvstroganoff Klassiker

Det här måste vara en av de mest populära rätterna i svenska kök. Här möter den ursvenska falukorven ryska smaker från Alexander Sergejevitj Stoganoffs favoritsås, som hans kock komponerade till en matlagningstävling. Smaka av noga innan du saltar extra, Fond du Chef innehåller så mycket salt som behövs för att smaksätta såsen.
  • 30 minuter
  • Portioner4
recipe image Korvstroganoff Klassiker

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 500 g falukorv, strimlad
  • 2 msk Milda Culinesse
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl vatten
  • 1 flytande grönsaksbuljong
  • 1/2 krm malen svartpeppar
  • 1 msk ljus Maizena

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Häll Milda Culinesse i en kall stekpanna och hetta upp. När bubblorna tystnat, stek korven så att den får färg. Tillsätt sedan löken och tomatpurén, och låt alltsammans steka någon minut på medelvärme.
      2. Tillsätt crème fraiche, vatten och Fond du Chef. Hetta upp och låt koka ihop.
      3. Smaka av och justera eventuellt kryddningen med peppar. Vill du en tjockare sås, vispa ner Maizena-redning direkt i såsen och låt koka upp.
      4. Servera grytan med pasta eller ris och broccoli.