Brownies med glasyr
Dessa brownies är toppade med fyllig glasyr och är en storfavorit hos oss på Milda. Vi lovar att du inte kommer kunna ta bara en av dessa!
- Portioner40
Ingredienser
BROWNIES
- 200 g Milda margarin
- 3 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 dl kakao
- 4 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
GLASYR
- 3 dl Milda Mat & Visp 26 %
- 3 dl strösocker
- 3 msk ljus sirap
- 150 g mörk choklad
- 75 g Milda margarin
Instruktioner
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 175°C.
- Brownies: Smält margarinet, blanda i socker och ägg i kastrullen. Blanda väl.
- Blanda sedan i resten av ingredienserna till browniesen.
- Häll ut det på ett smörat bakplåtspapper i en djup ugnsform (ca 20x26 cm).
- Grädda i 15–20 min. Håll koll så att det inte bränns.
- Ta ut kakan ur ugnen, vänd upp på bakplåtspapper, låt svalna.
- Glasyr: Blanda allt förutom Milda margarin i en kastrull, låt koka i 10–15 min tills det tjocknat.
- Ta av grytan från plattan, dela Milda margarin i bitar och klicka i lite i taget under omrörning.
- Häll glasyren över kakan och låt svalna. Skär i lagom stora bitar.
Riv lite apelsinskal efter du har hällt på glasyren – det blir snyggt och passar perfekt med chokladen. Använd gärna ekologiska apelsiner när du använder skalet på frukten.