use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Brownies med glasyr

Dessa brownies är toppade med fyllig glasyr och är en storfavorit hos oss på Milda. Vi lovar att du inte kommer kunna ta bara en av dessa!
  • 30 minuter
  • Portioner40
recipe image Brownies med glasyr

Ingredienser

BROWNIES
  • 200 g Milda margarin
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
GLASYR
  • 3 dl Milda Mat & Visp 26 %
  • 3 dl strösocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 150 g mörk choklad
  • 75 g Milda margarin

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Sätt ugnen på 175°C.
      2. Brownies: Smält margarinet, blanda i socker och ägg i kastrullen. Blanda väl.
      3. Blanda sedan i resten av ingredienserna till browniesen.
      4. Häll ut det på ett smörat bakplåtspapper i en djup ugnsform (ca 20x26 cm).
      5. Grädda i 15–20 min. Håll koll så att det inte bränns.
      6. Ta ut kakan ur ugnen, vänd upp på bakplåtspapper, låt svalna.
      7. Glasyr: Blanda allt förutom Milda margarin i en kastrull, låt koka i 10–15 min tills det tjocknat.
      8. Ta av grytan från plattan, dela Milda margarin i bitar och klicka i lite i taget under omrörning.
      9. Häll glasyren över kakan och låt svalna. Skär i lagom stora bitar.
      Riv lite apelsinskal efter du har hällt på glasyren – det blir snyggt och passar perfekt med chokladen. Använd gärna ekologiska apelsiner när du använder skalet på frukten.