Lakritsbrownie med citronmousse & hallon
Detta är en underbart god brownie med smak av lakrits, som toppas med en oemotståndlig och fräsch citronmousse. Tillsammans blir detta en lyxig men enkel efterrätt som avslutar den festliga måltiden eller bara sätter guldkant på vardagen!
- Förberedelse20 minuter
- Portioner12
Ingredienser
- 100 g Milda mat & bakmargarin
- 100 g hackad mörk choklad
- 2 ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 2 tsk lakritspulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 2 äggvitor
Fyllning
- 2 frp (totalt 5dl) Milda Mat & Visp 26 procent
- 1 1/4 dl färskpressad citronjuice
- 1 msk rivet citronskal
- 2 1/2 dl florsocker
- 2 äggulor
- 2 tsk vaniljsocker
- ca 200g färska hallon till dekoration
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält Milda mat & bak på låg värme tillsammans med hackad mörk choklad.
- Rör samman ägg och socker, tillsätt smält Milda mat & bak med choklad och vänd ner alla torra ingredienser rör till en jämn smet. Rör slutligen ner äggvitorna.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar botten ca 24-26 cm i omkrets, smörj sidorna med lite Milda mat & bak.
- Häll i smeten och grädda ca 20 minuter, eventuellt lite längre. Kakan ska inte ha stannat helt, utan vara lite kladdig. Låt svalna helt.
Fyllning
- Vispa Milda mat & visp 26% till ett fast skum.
- Tillsätt citronjuice, citronskal, florsocker, äggulor och vaniljsocker och vispa ytterligare någon minut till en luftig mousse.
- Häll moussen över bottnen, täck med plastfolie och ställ tårtan i frysen. Låt stå över natten.
- Ta ut tårtan ca 30 minuter före servering. Toppa med färska hallon.