Lax i ugn med citron & senapssås
En härligt krämig sås förgyller den här laxrätten, som du enkelt lagar i ugn. Lax i ugn passar lika bra till vardags som till lite festligare tillfällen. Välj dekorationer och tillbehör som passar tillfället.
- Portioner4
Ingredienser
INGREDIENSER
- 700 g laxfilé utan skinn i bit salt och malen vitpeppar
CITRON- & SENAPSSÅS
- 5 dl Milda Mat, 15%
- 2 msk dijonsenap
- 1 citron, saft & rivet skal
- 1 fiskbuljongtärning
- 2 salladslökar, skivade till dekoration
Instruktioner
TILLAGNING
- Värm ugnen till 175°. Lägg laxen i en djup ugnssäker form och strö över salt och peppar.
- Blanda samman Milda Mat, senap, citronsaft och citronskal i en bunke. Smula ner buljongtärningen och rör noga så att allt blandas.
- Häll såsen runt fisken och ställ in formen i ugnen ca 20 minuter. Innertemperaturen ska cara knappt 60°. När fisken är klar, ta ut formen och garnera med salladslöken. Servera gärna med kokt potatis eller ris samt sparris och andra grönsaker.