Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Lax i ugn med citron & senapssås

En härligt krämig sås förgyller den här laxrätten, som du enkelt lagar i ugn. Lax i ugn passar lika bra till vardags som till lite festligare tillfällen. Välj dekorationer och tillbehör som passar tillfället.
  • Tillagning35 minuter
  • Förberedelse
  • Portioner4
recipe image LAX I UGN med citron & senapssås

Ingredienser

  • 700 g laxfilé utan skinn i bit salt och malen vitpeppar
  • 5 dl Milda Mat, 15%
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 citron, saft & rivet skal
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 salladslökar, skivade till dekoration

Näringsvärde

Energy (kcal)273 kcal
Energy (kJ)1143 kJ
Protein (g)35.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g)2.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)1.7 g
Sugar (g)0.7 g
Fibre (g)0.6 g
Fat (g)12.6 g
Saturated fat (g)2.2 g
Unsaturated fat (g)8.1 g
Monounsaturated fat (g)3.7 g
Polyunsaturated fat (g)4.4 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)96 mg
Sodium (mg)701 mg
Salt (g)1.75 g
Vitamin A (IU)147 IU
Vitamin C (mg)7.3 mg
Calcium (mg)29 mg
Iron (mg)1.58 mg
Potassium (mg)894 mg

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°. Lägg laxen i en djup ugnssäker form och strö över salt och peppar.
  2. Blanda samman Milda Mat, senap, citronsaft och citronskal i en bunke. Smula ner buljongtärningen och rör noga så att allt blandas.
  3. Häll såsen runt fisken och ställ in formen i ugnen ca 20 minuter. Innertemperaturen ska cara knappt 60°. När fisken är klar, ta ut formen och garnera med salladslöken. Servera gärna med kokt potatis eller ris samt sparris och andra grönsaker.