use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Lax i ugn med citron & senapssås

En härligt krämig sås förgyller den här laxrätten, som du enkelt lagar i ugn. Lax i ugn passar lika bra till vardags som till lite festligare tillfällen. Välj dekorationer och tillbehör som passar tillfället.
  • 35 minuter
  • Portioner4
recipe image Lax i ugn med citron & senapssås

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 700 g laxfilé utan skinn i bit salt och malen vitpeppar
CITRON- & SENAPSSÅS
  • 5 dl Milda Mat, 15%
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 citron, saft & rivet skal
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 salladslökar, skivade till dekoration

      Instruktioner

      TILLAGNING
      1. Värm ugnen till 175°. Lägg laxen i en djup ugnssäker form och strö över salt och peppar.
      2. Blanda samman Milda Mat, senap, citronsaft och citronskal i en bunke. Smula ner buljongtärningen och rör noga så att allt blandas.
      3. Häll såsen runt fisken och ställ in formen i ugnen ca 20 minuter. Innertemperaturen ska cara knappt 60°. När fisken är klar, ta ut formen och garnera med salladslöken. Servera gärna med kokt potatis eller ris samt sparris och andra grönsaker.