Potatisgratäng favorittillbehöret
Potatisgratäng passar utmärkt till många varmrätter. Detta recept är ett grundrecept på en klassisk potatisgratäng.
- Portioner6
Ingredienser
INGREDIENSER
- 5 dl Milda Mat 15%
- 1 skivad gul lök
- 1 pressad vitlök klyfta
- 1 tsk salt
- 1 kg mjölig potatis
Instruktioner
TILLAGNING
- Skala och skiva potatisen i ca 5 mm tjocka skivor.
- Värm ugnen till 200°C.
- Koka potatisen i en stor kastrull tillsammans med Milda Mat 15%, gul lök, vitlök och lite salt.
- Låt koka tills potatisen blivit mjuk.
- Häll över detta i en ugnsfast form.
- Grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills gratängen fått en gyllene färg.
Vill du ha en smalare gratäng kan du byta ut Milda Mat 15 % mot Milda Mat Extra 4 %.